x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Într-un stat din SUA ratonii se comportă ca nişte "zombie"

Într-un stat din SUA ratonii se comportă ca nişte "zombie"

06 Apr 2018   •   14:15
Într-un stat din SUA ratonii se comportă ca nişte "zombie"

Ratonii sunt, în mod obişnuit, creaturi nocturne temătoare, care se deplasează pe patru picioare, însă în statul american Ohio, aceste vieţuitoare manifestă un comportament neobişnuit şi chiar ameninţător, în plină zi, relatează AFP.

În ultimele două săptămâni, agenţii de poliţie din localitatea Youngstown au răspuns la numeroase apeluri prin care locuitorii semnalau că ratonii se comportă ca nişte "zombie", după cum a indicat postul local WKBN.

Potrivit mărturiilor, aceste mamifere adoptă o postură agresivă şi par să-şi fi pierdut teama de oameni. În plus, nici zgomotele sau mişcările nu îi mai sperie.

Un fost funcţionar bancar, pasionat de fotografie de natură, Robert Coggeshall, a constatat chiar în faţa casei sale "comportamentul extrem de bizar" al unui raton, care a întrerupt joaca dintre el şi câinii săi.

"S-a ridicat pe picioarele din spate - n-am văzut niciodată un raton care să facă aşa ceva - şi-a arătat colţii apoi a căzut pe spate într-o stare de cvasi-comă", a declarat bărbatul pentru WKBN precizând că animalul şi-a revenit curând şi s-a ridicat din nou în două picioare.

O fotografie surprinsă de Coggeshall, în care ratonul poate fi văzut stând pe picioarele din spate, salivând şi cu dinţii lungi la vedere, a deveni virală pe internet, iar pensionarul a fost contactat din toate colţurile Statelor Unite.

După ce şi-a dus câinii la adăpost, Coggeshall a încercat să vâneze ratonul, însă fără niciun rezultat. "El mergea şi făcea acelaşi lucru: se ridica pe picioarele din spate şi îşi arăta colţii".

Animalul a fost în cele din urma eutanasiat, la fel ca celelalte exemplare aflate în apropiere.

Autorităţile responsabile pentru protecţia mediului din Ohio au exclus a priori ipoteza unui focar de epizootie de rabie, fiind mai înclinate să creadă că ar fi vorba despre boala Carre. Această patologie virală contagioasă afectează de obicei canidele, însă se poate răspândi şi la alte animale carnivore, notează sursa citată.AGERPRES

×
Subiecte în articol: ratoni sua