x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Investigatorii analizează mâncarea servită la bordul MH370, cu gândul la o posibilă otrăvire

Investigatorii analizează mâncarea servită la bordul MH370, cu gândul la o posibilă otrăvire

de Teodora Barbăsură    |    02 Apr 2014   •   20:32
Investigatorii analizează mâncarea servită la bordul MH370, cu gândul la o posibilă otrăvire

Un oficial al poliţiei malaeziene afirmă, spre disperarea membrilor familiilor persoanelor dispărute în incidentul aviatic al avionului companiei Malaysian Airlines, că motivul dispariţiei avionului ar putea rămâne un mister pe vecie.

Cercetările se concentrează acum pe membrii echipajului Boeing-ului 777 care efectua, la 8 martie, zbordul MH370 de la Kuala Lumpur către Beijing, cu 239 de persoane la bord.

Inspectorul general de poliţie Khalid Abu Bakar a declarat presei că s-ar putea să fie nevoie de mai mult timp pentru soluţionarea cazului, precizând că ancheta, care durează deja de 25 de zile, este neconcludentă până în prezent. “S-ar putea să nu aflăm niciodată motivele care au dus la producerea acestui incident”, a declarat acesta.

El a adăugat că toţi cei 227 de pasageri aflaţi la bordul avionului au fost scoşi din calcul într-o posibilă implicare într-o acţiune de deturnare, sabotaj sau chiar eventuale cazuri de probleme psihice, care să fi avut vreo legătură cu dispariţia aparatului.

Poliţia investighează, de asemenea, mărfurile aflate la bordul avionului, dar şi mâncarea care le-a fost servită pasagerilor Boeing-ului companiei malaeziene, pentru a elimina şi ipoteza unei posibile otrăviri a acestora şi a membrilor echipajului, a mai precizat inspectorul general de poliţie, citat de Al Jazeera.

Autorităţile malaeziene nu exclud posibilitatea ca dispariţia avionului să fi fost provocată de probleme mecanice, dar merg mai mult pe ideea unei devieri deliberate de la ruta programată a aparatului.

În operaţiunile de căutare a avionului sunt implicate mai multe state, care participă cu nouă nave şi nouă avioane, care trebuie să acopere o suprafaţă de 221.000 de kilometri pătraţi în apele Oceanului Indian.


×
Subiecte în articol: Malaysia 370