x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Investire la Casa Alba - Bush, tinta limuzinelor

Investire la Casa Alba - Bush, tinta limuzinelor

17 Ian 2005   •   00:00

Pregatirile pentru ceremonia de investire a presedintelui american George W. Bush, programata a incepe astazi, sunt in toi la Washington.


ANA ILIE

IN ASTEPTARE. Pe langa masurile de securitate fara precedent, americanii vor ca totul sa straluceasca de curatenie la Casa Alba
Cu toate acestea, mult-asteptata ceremonie ar putea fi umbrita de un posibil atentat cu masina-capcana, infaptuit chiar de temuta retea terorista Al-Qaeda.

Potrivit editiei virtuale a revistei Time, nu ar fi vorba despre un atentat cu o masina oarecare, ci cu o limuzina, pentru ca aceste vehicule "se pot infiltra" cu usurinta si "pot transporta incarcaturi mai mari".

ALERTA. Serviciile secrete americane au intrat in posesia unui document de 38 de pagini, apartinand retelei Al-Qaida, care prezinta in detaliu un scenariu privind utilizarea limuzinelor pentru comiterea de atentate. "Limuzinele pot patrunde in parcarile subterane care nu primesc camioane (...) si dispun de geamuri fumurii care nu permit, din exterior, observarea dispozitivelor explozive", se arata in documentul care a pus pe jar autoritatile americane. Desi ceremonia inaugurala a lui Bush nu este mentionata explicit in document, fragmente ale textului au fost transmise oficialilor americani la 5 ianuarie, si nu este deloc de neglijat ca autoritatile au ordonat instituirea de blocaje rutiere.

×
Subiecte în articol: externe