x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Irakul, in sange

Irakul, in sange

23 Ian 2005   •   00:00

Liderul insurgentilor din Irak a declarat razboi crancen impotriva tuturor celor care au organizat alegerile din Irak si a celor care vor lua parte la scrutin.


ANCA ALDEA

PERICOL. Insurgentii ameninta ca si occidentalii, si irakienii vor fi zilele urmatoare tintele atentatelor teroriste
Intr-un mesaj audio postat pe Internet, o voce atribuita lui Abu Musab al-Zarqawi, liderul Organizatiei Al-Qaeda pentru un Razboi Sfant in Irak, vorbeste despre "patru milioane de Rafidi (siiti), pentru care au fost adusi din Iran pentru a participa la alegerile din Irak si pentru a ocupa majoritatea locurilor in Adunarea Nationala ateista".

COMPLOT. El le cere sunitilor, care au detinut controlul in timpul lui Saddam, sa se revolte impotriva votului care ii va desemna pe viitorii membri ai Parlamentului irakian, pentru ca alegerile din 30 ianuarie sunt "un complot pus la cale de Washington si de aliatii lui siiti infideli". "Am declansat un razboi crancen impotriva principiului democratiei si a candidatilor care incearca sa devina semi-zei", adauga vocea postata pe site-ul unei grupari militante iordaniene, potrivit Agentiei Reuters.
Click pentru a mari imaginea
PORTRET. Al-Zarqawi, inamicul numarul 1 al Americii
La sfarsitul saptamanii, in Irak au circulat zvonuri despre arestarea lui Al-Zarqawi, insa ministrul irakian de Interne, Falah al-Nakib, a refuzat sa le confirme.

×
Subiecte în articol: externe