x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iranul acuză SUA pentru moartea Gardienilor Revoluţiei

Iranul acuză SUA pentru moartea Gardienilor Revoluţiei

18 Oct 2009   •   00:00

Preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, a acuzat Statele Unite că ar fi implicate în atentatul comis duminică împotriva Gardienilor Revoluţiei, în sud-estul Iranului, soldat cu aproximativ 30 de morţi, relatează AFP. "Noi considerăm că ultimele acţiuni teroriste sunt rezultatul acţiunii Statelor Unite şi arată animozitatea americană faţă de ţara noastră", a declarat Larijani, citat de Mediafax.



Preşedintele american, Barack "Obama, a afirmat că întinde mâna Iranului, dar cu această acţiune şi-a ars mâna. Poporul iranian are dreptate să nu creadă în schimbările promise de administraţia americană, ceea ce este contrar intereselor sale", a adăugat el. Atentatul sinucigaş comis duminică împotriva Gardienilor Revoluţiei, în sud-estul Iranului, s-a soldat cu 29 de morţi şi 28 de răniţi, a informat Ministerul de Interne pe site-ul său.

Anterior, agenţia de presă FARS a relatat că mai mulţi comandanţi de rang înalt ai Gardienilor Revoluţiei din Iran, armata ideologică a regimului, au fost ucişi într-un atentat, în provincia Sistan-Balucistan, din sudul ţării.

×
Subiecte în articol: film