x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cântăreața Irene Cara, cunoscută pentru Flashdance și Fame, a murit la vârsta de 63 de ani

Cântăreața Irene Cara, cunoscută pentru Flashdance și Fame, a murit la vârsta de 63 de ani

de Redacția Jurnalul    |    26 Noi 2022   •   15:25
Cântăreața Irene Cara, cunoscută pentru Flashdance și Fame, a murit la vârsta de 63 de ani
Sursa foto: Hepta

Irene Cara, cântăreața americană care a interpretat și co-scris piesa emblematică Flashdance (What a Feeling), a murit la vârsta de 63 de ani, a anunțat publicista ei pe Twitter.

Judith Moose a spus că Cara a murit în casa ei din Florida, adăugând că nu se cunoaște cauza morții este „necunoscută și va fi comunicată când informațiile vor fi disponibile”.

„Cu profundă tristețe, în numele familiei ei, anunț trecerea în neființă a Irenei Cara. Actrița, cântăreața, compozitoarea și producătorea câștigătoare a premiului Oscar a murit în casa ei din Florida. Momentan nu se cunoaște cauza morții ei și va fi anunțată când vor fi disponibile informații”, a spus Moose.

„Aceasta este cea mai proastă parte a faptului de a fi publicist... Nu-mi vine să cred că a trebuit să scriu asta, cu atât mai puțin să dau știrea”, a scris doamna Moose.

 

 

Născută la New York dintr-un tată portorican și o mamă cubano-americană, Cara a avut primul gust în succesul în show-business a fost în adolescență în drama muzicală Sparkle din 1976, potrivit ABC News.

Ea a ajuns în vârful topurilor în 1980 cu Fame, înregistrând piesa de titlu pentru un film în care a apărut și ea.

Producătorii filmului au fost atât de impresionați de vocea ei, încât au rescris scenariul pentru a crea personajul lui Coco Hernandez special pentru ea.

Ea a cântat, de asemenea, cel de-al doilea single de la Fame, Out Here on My Own, care a ajuns, de asemenea, în fruntea topurilor.

Patru ani mai târziu, melodia Flashdance (What a Feeling) – din filmul Flashdance cu Jennifer Beals în rol principal – a ajuns pe primul loc în SUA, Canada și Australia.

I-a adus Cara un premiu Oscar pentru cea mai bună melodie originală în 1983 și două premii Grammy în 1984 - cea mai bună interpretare vocală pop feminină și cel mai bun album dintr-o partitură originală de film sau de televiziune, pe care le-a împărtășit altora.

Ca actor, ea a apărut în filme precum Caged in Paradiso (1986) și Beyond Awareness to Action: Ending Abuse of Women (1995) și și-a oferit vocea unor filme animate, inclusiv Frumoasa și Bestia (1992) și Regele junglei (1994).

Cara a fost căsătorită cu cascadorul și regizorul de film Conrad Palmisano între 1986 și 1991 și nu a avut copii.

„Familia lui Irene a cerut intimitate în timp ce își procesează durerea”, a scris Moose.

„Era un suflet frumos dotat a cărui moștenire va trăi pentru totdeauna prin muzica și filmele ei.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Foto Hepta

×
Subiecte în articol: Irene Cara a murit