x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel: Armata va lua măsuri ferme împotriva soldaţilor rasişti de pe reţelele de socializare

Israel: Armata va lua măsuri ferme împotriva soldaţilor rasişti de pe reţelele de socializare

de Agerpres    |    02 Iul 2014   •   21:52
Israel: Armata va lua măsuri ferme împotriva soldaţilor rasişti de pe reţelele de socializare

Armata israeliană a anunţat că va lua măsuri ferme împotriva soldaţilor săi care apar pe reţelele de socializare cu sloganuri rasiste ce fac apel la răzbunarea celor trei tineri israelieni ucişi în Cisiordania, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt militar într-un comunicat, relatează AFP.

''Trimiterea de imagini rasiste şi apelurile de a agresa oameni nevinovaţi este un lucru grav ce nu corespunde cu ceea ce se aşteaptă de la un soldat israelian'', se afirmă în comunicat.

Acest anunţ intervine în timp ce pe reţelele de socializare s-au înmulţit mesajele care fac apel la ''răzbunarea'' morţii celor trei tineri adolescenţi agresând palestinieni şi după ce un adolescent palestinian a fost răpit şi ucis miercuri, aparent ca represalii.

La rândul său, ministrul israelian al justiţiei, Tzipi Livni, a condamnat difuzarea unor astfel de mesaje, afirmând la radioul militar că ''atunci când soldaţi cu arme apar pe reţelele de socializare aproape de pancarte pe care este scris 'Moarte arabilor' ei trebuie să plătească un preţ''.

Aproape 200 de persoane au participat marţi la o manifestaţie antiarabă la Ierusalim, care a degenerat într-o ''vânătoare de arabi'', potrivit martorilor. Poliţia a anunţat c-a arestat 47 de manifestanţi suspectaţi c-au comis agresiuni antipalestiniene sau violenţe împotriva forţelor de ordine.

Miercuri, în Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de către statul evreu, au izbucnit confruntări violente între palestinieni şi poliţia israeliană, soldate cu cel puţin 65 de răniţi, dintre care trei atinşi de gloanţe reale, potrivit Semilunii Roşii palestiniene.

Conform unui fotoreporter al AFP, peste 30 de palestinieni, printre care şi jurnalişti, au fost răniţi cu gloanţe de cauciuc. 

×
Subiecte în articol: Israel militari israelieni