x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul emite un avertisment de călătorie pentru Sri Lanka din unor cauza amenințării teroriste

Israelul emite un avertisment de călătorie pentru Sri Lanka din unor cauza amenințării teroriste

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2024   •   19:54
 Israelul emite un avertisment de călătorie pentru Sri Lanka din unor cauza amenințării teroriste

Consiliul național de securitate al Israelului a cerut miercuri israelienilor să părăsească imediat unele zone turistice din sudul Sri Lanka din cauza amenințării unui posibil atac terorist, relatează Reuters.

Agenția a declarat că avertismentul se referă la zona golfului Arugam și la plajele din sudul și vestul Sri Lankăi și provine din „informații actuale cu privire la o amenințare teroristă axată pe zone turistice și plaje”.

Consiliul de securitate nu a precizat natura exactă a amenințării și a făcut apel la israelienii din restul Sri Lankăi să fie precauți și să se abțină de la organizarea de adunări mari în zone publice.

„Instituția de securitate israeliană ... este în contact strâns cu autoritățile de securitate din Sri Lanka și urmărește evoluțiile”, a declarat acesta.

Ambasada SUA în Sri Lanka a emis, de asemenea, o alertă de securitate, afirmând că a primit „informații credibile care avertizează cu privire la un atac care vizează locații turistice populare din zona Arugam Bay”.

„Cetățenii americani sunt rugați insistent să evite zona Arugam Bay până la noi ordine”, a adăugat aceasta, fără a oferi însă detalii.

Ministerul de Externe al Germaniei a îndemnat, de asemenea, călătorii să evite zona sau să o părăsească în cel mai scurt timp posibil, citând „indicii privind posibile atacuri asupra destinațiilor turistice”.

Securitatea poliției a fost întărită în zonă, iar oficialii sunt în stare de alertă maximă, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Nihal Thalduwa, într-o declarație video difuzată în Colombo.

„Această zonă este un loc popular pentru surfing și acest lucru a atras un număr mare de turiști israelieni. Lucrăm pentru a ne asigura că aceștia rămân în siguranță”, a declarat Thalduwa.

Sri Lanka, renumită pentru plajele sale virgine, plantațiile de ceai și templele istorice, înregistrează o recrudescență a numărului de turiști pe măsură ce țara insulară își revine după o criză financiară severă.

În primele opt luni ale acestui an, 1,5 milioane de turiști au sosit în Sri Lanka, inclusiv un total de 20.515 din Israel, arată datele guvernamentale.

(sursa: Mediafax)

 

×