x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel - Sharon a castigat o batalie

Israel - Sharon a castigat o batalie

28 Oct 2004   •   00:00

Cu 67 de voturi pentru, 45 impotriva si patru abtineri, Parlamentul israelian (Knesset) a aprobat planul premierului Ariel Sharon de retragere a trupelor si a colonistilor din Fasia Gaza. Planul prevede intoarcerea a aproximativ 8.000 de colonisti, pana la sfarsitul lui 2005.

Votul a fost extrem de disputat, mai ales ca mai multi membri ai partidului lui Sharon au refuzat sa stranga randurile in jurul premierului si nu i-au sustinut proiectul. In plus, mai multi colonisti demonstrau in fata Knesset-ului, spunand ca refuza sa-si paraseasca domiciliile din Gaza.

TENSIUNE. In ciuda victoriei obtinute, pe Ariel Sharon il asteapta vremuri grele. Premierul nu mai dispune de o majoritate reconfortanta in Parlament, unde are de dus, saptamana viitoare, o noua batalie pentru a-si vedea realizat planul de retragere a colonistilor. Este vorba despre votarea legii prin care se va stabili compensatia financiara de care vor beneficia cei evacuati, precum si a bugetului pentru 2005. Sharon este criticat si pentru ca refuza organizarea unui referendum privind retragerea colonistilor. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe