x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelieni, răniţi într-un atac armat produs în Cisiordania

Israelieni, răniţi într-un atac armat produs în Cisiordania

de Redacția Jurnalul    |    19 Mar 2023   •   23:30
Israelieni, răniţi într-un atac armat produs în Cisiordania
Sursa foto: Hepta

Doi cetăţeni israelieni au fost răniţi, unul fiind în stare gravă, într-un atac armat produs duminică în teritoriul palestinian Cisiordania, pe fondul situaţiei extrem de tensionate.

Un islamist palestinian a tras focuri de armă spre un vehicul israelian, în apropierea orăşelului palestinian Huwara, situat în apropiere de Nablus, în nordul Cisiordaniei.

Doi israelieni au fost răniţi în atac, unul fiind în stare gravă, au declarat surse medicale citate de cotidianul The Times of Israel.

Autorităţile israeliene suspectează că este vorba de un atac terorist. Armata israeliană îl caută activ pe autorul atacului, conform site-ului Ynetnews.com.

Violenţele s-au amplificat în ultimul an în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, pe fondul activităţilor israeliene de colonizare şi după o serie de atacuri palestiniene. De la începutul acestui an, 85 de palestinieni au fost ucişi în operaţiuni israeliene sau în timp ce încercau să comită atacuri. De asemenea, 14 israelieni au fost ucişi în atacuri palestiniene.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cisiordania israelieni raniti