x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul ar fi asasinat toţi autorii atentatelor împotriva ambasadei din Buenos Aires şi AMIA

Israelul ar fi asasinat toţi autorii atentatelor împotriva ambasadei din Buenos Aires şi AMIA

04 Ian 2014   •   10:58
Israelul ar fi asasinat toţi autorii atentatelor împotriva ambasadei din Buenos Aires şi AMIA
Într-un interviu pentru Agenţia Evreiască de Informaţii (Agencia Judia de Noticias, AJN), Itzhak Aviran, fostul ambasador israelian în Argentina (1993-2000), a afirmat că Israelul i-a ucis pe cei mai mulţi dintre autorii atentatelor împotriva sediului Asociaţiei israeliene de ajutor reciproc (AMIA) şi a ambasadei sale la Buenos Aires, în anii 1990. "Marea majoritate a vinovaţilor nu se mai află pe această lume şi noi înşine am făcut asta", a declarat Itzhak Aviran.

Ministerul israelian de Externe a dezminţit declaraţiile fostului său ambasador, calificându-le drept "lipsite de sens".  "Afirmaţiile (fostului ambasador) sunt false şi lipsite de sens", a declarat o sursă diplomatică pentru postul de radio public din Israel. Declaraţiile diplomatului israelian "sunt de o gravitate extremă", deoarece ele arată că "unele infomaţii au fost ascunse justiţiei argentiniene, împiedicând astfel găsirea unor noi dovezi care ar permite elucidarea acestui caz", a apreciat şeful diplomaţiei argentiniene, Hector Timerman, într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Ministerului de Externe.
 
Argentina "respinge în mod categoric posibilitatea ca un stat să condamne şi să asasineze o persoană, în lipsa unui proces în care ar fi recunoscută vinovăţia acesteia. Ca orice stat civilizat, Argentina vrea justiţie şi respinge răzbunarea", potrivit ministrului argentinian.

×