x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul cere ajutor Crucii Roşii în recuperarea rămăşiţelor soldaţilor ucişi în Gaza

Israelul cere ajutor Crucii Roşii în recuperarea rămăşiţelor soldaţilor ucişi în Gaza

de Agerpres    |    07 Aug 2014   •   22:03
Israelul cere ajutor Crucii Roşii în recuperarea rămăşiţelor soldaţilor ucişi în Gaza

Israelul a cerut joi ajutor Crucii Roşii pentru a recupera rămăşiţele a doi soldaţi ucişi în Gaza, au anunţat oficiali israelieni.

Ei au declarat că cererea a fost transmisă lui Peter Maurer, preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), care s-a întâlnit cu primul ministru israelian Benjamin Netanyahu şi ministrul apărării Moshe Yaalon în timpul medierii unui armistiţiu de către Egipt ce a oprit temporar războiul în enclava palestiniană.

Israelul a pierdut 64 de soldaţi în lupte, printre ei Shaul Oron şi Hadar Goldin, dispăruţi la 20 iulie şi 2 august respectiv.

Autorităţile israeliene i-au declarat mai târziu morţi pe baza unor constatări medico-legale. Israelul afirmă că nu ştie unde este cadavrul lui Oron dar armata a recuperat rămăşiţe parţiale ale lui Goldin, permiţând familiei sale să organizeze o înmormântare.

Hamas a declarat la câteva ore după dispariţia lui Oron că l-a capturat în viaţă, publicând numele lui şi numărul militar de identificare dar fără fotografii. Deşi recunoaşte că oamenii săi au prins în ambuscadă unitatea lui Goldin, Hamas spune că nu are nicio informaţie despre soarta lui.

O purtătoare de cuvânt a CICR, Cecilia Goin, a refuzat să confirme sau să infirme cererea israeliană. 

×
Subiecte în articol: Israel fasia gaza crucea rosie