x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul vrea să lichideze liderii Hamas când se va încheia războiul din Fâșia Gaza

Israelul vrea să lichideze liderii Hamas când se va încheia războiul din Fâșia Gaza

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2023   •   22:00
Israelul vrea să lichideze liderii Hamas când se va încheia războiul din Fâșia Gaza
Sursa foto: Hepta

La ordinele premierului Benjamin Netanyahu, cele mai importante agenții de spionaj ale Israelului lucrează la planuri de a anihila liderii Hamas care trăiesc în Liban, Turcia și Qatar, notează The Wall Street Journal.

Serviciile de informații israeliene se pregătesc să lichideze liderii Hamas din întreaga lume când războiul din Fâșia Gaza se va încheia, pregătind scena pentru o campanie de ani de zile pentru a vâna mii de luptători în Fâșie, au declarat oficiali israelieni pentru The Wall Street Journal.

La ordinele prim-ministrului Benjamin Netanyahu, cele mai importante agenții de spionaj ale Israelului lucrează la planuri de a anihila liderii Hamas care trăiesc în Liban, Turcia și Qatar, au spus oficialii.

Campania de lichidare ar fi o prelungire a operațiunilor clandestine ale Israelului de decenii. Conform sursei citate, luptători israelieni au vânat militanți palestinieni în Beirut în timp ce erau îmbrăcați în femei și au ucis un lider Hamas în Dubai în timp ce erau deghizati în turiști. Israelul a folosit o mașină-bombă pentru a asasina un lider Hezbollah în Siria și o armă controlată la distanță pentru a ucide un om de știință specializat in arme nucleare în Iran.

Noile planuri ar marca o a doua șansă pentru Netanyahu, care ar fi ordonat o încercare eșuată în 1997 de a-l otrăvi pe liderul Hamas, Khaled Meshaal, în Iordania, potrivit WSJ.

×