x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul spionează SUA, chiar mai mult decât alţii!

Israelul spionează SUA, chiar mai mult decât alţii!

07 Mai 2014   •   19:02
Israelul spionează SUA, chiar mai mult decât alţii!

Israelul spionează Statele Unite mai mult decât oricare dintre aliaţii lor şi această monitorizare depăşeşte limitele, a relatat publicaţia Newsweek. Ministrul israelian al afacerilor externe, Avigdor Lieberman, a respins ca nefondate aceste acuzaţii.

Serviciile de informaţii israeliene vizează în principal secretele industriale şi tehnice americane, a relatat săptămânalul Newsweek, conform AFP, făcând referire la întâlniri confidenţiale în legătură cu o lege care să relaxeze restricţiile de viză pentru cetăţenii israelieni.

Un membru al Congresului care a asistat la o reuniune de informare în ianuarie a calificat drept 'foarte şocant..., alarmant...chiar terifiant' acest fapt, iar un alt congresman a calificat acest comportament ca fiind 'dăunător', mai relatează Newsweek.

Activităţile spionajului israelian în Statele Unite nu se pot compara cu cele ale altor aliaţi apropiaţi, precum Germania, Franţa, Marea Britanie şi Japonia, au afirmat agenţi de contraspionaj în faţa membrilor Comisiilor pentru afaceri juridice şi pentru afaceri externe din Camera Reprezentanţilor, potrivit revistei americane citate.

Ministrul israelian al afacerilor externe, Avigdor Lieberman, a respins, miercuri, ca nefondate relatările de presă care acuză Israelul de activităţi extinse de spionaj asupra SUA, potrivit Xinhua. 

'Respingem categoric o asemenea acuzaţie', a declarat Lieberman pentru Radio Israel. 'Nu aş fi de acord cu niciun fel de spionaj la adresa SUA, direct sau indirect', a spus şeful diplomaţiei israeliene exprimându-şi speranţa că relatările din Newsweek nu vor afecta 'relaţia apropiată' dintre cele două ţări. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: sua spionaj israel spionaj