x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia lansează un apel pentru o coordonare la nivel european a combaterii pandemiei de coronavirus

Italia lansează un apel pentru o coordonare la nivel european a combaterii pandemiei de coronavirus

16 Mar 2020   •   11:46
Italia lansează un apel pentru o coordonare la nivel european a combaterii pandemiei de coronavirus
Sursa foto: facebook

Premierul italian Giuseppe Conte a lansat un apel pentru o coordonare europeană a măsurilor de ordine sanitară și economică pentru a combate pandemia de coronavirus. El avertizează că în țara sa răspândirea infecției nu a atins apogeul, informează AFP. 

Șeful guvernului de la Roma urmează să participe astăzi la un summit extraordinat al G7 pe această temă, organizat în sistem de videoconferință.
''A sosit timpul să facem alegeri curajoase şi Italia poate oferi o contribuţie semnificativă, în calitate de ţară care a cunoscut în premieră o răspândire atât de largă a virusului'', a afirmat Conte.

Italia este statul cel mai afectat din Europa de pandemie, cu 24.747 de cazuri de infectare și 1.809 de morți, cu 368 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore.
''Oamenii de ştiinţă ne spun că încă nu am atins vârful, aceste săptămâni sunt cele mai riscante şi trebuie să dăm dovadă de un maxim de prudenţă. Nu putem lăsa garda jos. Este vorba de provocarea cea mai importantă din ultimele decenii, pentru a o depăşi este nevoie de contribuţia responsabilă a celor 60 de milioane de italieni'', a atenţionat prim-ministrul italian.

El a mai spus că nu sunt necesare noi interdicții.
 

×