x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italienii se revanşează

Italienii se revanşează

de Carmen Plesa    |    27 Mar 2009   •   00:00
Italienii se revanşează

A plouat cu oferte de muncă pentru Karol Racz, după ce românul şi-a spus povestea la talk-show-ul "Porta a Porta" de pe Rai Uno.



Filippo La Mantia, "cel mai iubit maestru bucătar al Romei", cum îl caracterizează Corriere della Sera, a anunţat că vrea să-l angajeze pe românul Karol Racz în noul restaurant pe care-l va deschide în Hotelul Majestic din capitala Italiei. "L-am văzut la tv şi m-am gândit: a suferit, a stat nevinovat în puşcărie şi aş fi încântat să-l angajez", a mărturisit La Mantia. A doua zi după talk-show, Filippo La Mantia i-a trimis un mesaj cuiva din anturajul primarului Gianni Alemano - prezent şi el la talk-show, apoi a vorbit cu soţia primarului. Acum, aşteaptă un răspuns la propunerea sa.

"Poate să facă pâine, dacă vrea", a spus La Mantia, adăugând: "Îl voi învăţa să prepare îngheţată de fructe şi cannoli (n.r. - prăjituri specifice bucătăriei siciliene), n-ar fi prima dată când aş avea învăţăcei pe lângă mine".

Faptul că Racz nu ştie limba italiană nu-l deranjează deloc pe La Mantia. "Va învăţa. Eu am lucrat mereu cu oameni din toată lumea, gastronomia e internaţională", a spus maestrul bucătar. Trecutul lui Racz şi faptul că i s-a părut speriat la talk-show l-au făcut pe La Mantia să ia decizia de a-l angaja. Pentru că şi Filippo La Mantia (49 de ani) a fost victima unei erori a justiţiei. În 1986, a petrecut şapte luni într-o închisoare, acuzat pe baza unei declaraţii mincinoase făcută de un membru al Cosa Nostra. L-a scăpat însă chiar celebrul Giovanni Falcone. În închisoare, La Mantia a învăţat să gătească. Dar perioada aceea este una despre care nu vrea să vorbească. "Chiar şi o singură zi petrecută în închisoare, atunci când eşti nevinovat, e groaznică. Cu atât mai mult, aşa cum i s-a întâmplat lui Racz, când eşti acuzat de o infracţiune atât de gravă, cum este violul", a mai spus La Mantia. Miracolul care poate îi va schimba viaţa românului, a pornit de la apariţia sa la emisiunea "Porta a Porta", după apelul lansat de realizatorul Bruno Vespa, care le-a cerut celor care urmăreau emisiunea să-l ajute pe Racz să se angajeze. Printre ofertele venite, a fost una de la o firmă românească ce se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi, dar şi cea a unui proprietar de fermă din Abruzzo. Avocatul lui Racz, Lorenzo La Marca, a declarat că românul a fost foarte fericit când a auzit propunerea maestrului bucătar. "E dispus şi să spele vase. Să sperăm că nu va dezamăgi", a spus avocatul. Şi maestrul bucătar se declară fericit că îi poate oferi un loc de muncă lui Racz. "Aşa suntem noi, sicilienii, ne îndrăgostim de... situaţii", a explicat Filippo La Mantia.

35 DE ZILE DE PUŞCĂRIE
Românul Karol Racz a fost ţinut 35 de zile într-o închisoare din Roma, sub acuzaţia că ar fi fost autorul a două violuri. Testele ADN au arătat însă că era nevinovat în ambele cazuri. La talk-show-ul "Porta a Porta", Racz i-a înduioşat pe italieni cu povestea vieţii sale: a crescut în orfelinat, a trăit la mănăstire şi şi-a dorit să ajungă călugăr. Românul a mai spus că a făcut o şcoală profesională, că a muncit ca brutar în România şi că şi-ar dori să-şi găsească de lucru în Italia.


×
Subiecte în articol: externe racz mantia