x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jaf ratat la Berna

Jaf ratat la Berna

07 Feb 2005   •   00:00

Un grup de trei persoane a pus pe jar autoritatile elvetiene si spaniole dupa o tentativa de jaf si de luare de ostatici ce a avut loc la consulatul Spaniei la Berna. Initial, politia s-a temut ca are de-a face cu o actiune terorista, dupa ce trei barbati au intrat in forta in consulat, ranindu-l pe ofiterul care asigura paza si blocandu-i in cladire pe functionarii aflati la lucru.

IRINA CRISTEA

ACTIUNE. In ciuda interventiei rapide Politia elvetiana nu i-a capturat pe hoti
Ulterior, s-a dovedit ca singura motivatie a celor trei era jaful. Mai exact, isi propusesera sa goleasca seiful consulatului, dar planul lor nu a functionat. Potrivit ministrului spaniol al Afacerilor Externe, cei trei au parasit reprezentanta diplomatica a Spaniei dupa cateva ore, lasandu-i vii si nevatamati pe functionari.

PE FUGA. Deocamdata, tot ce se stie despre cei trei hoti este ca vorbeau limba franceza. Nationalitatea lor a ramas necunoscuta, la fel cum nu se stie daca au reusit sa se faca nevazuti sau au fost prinsi de politisti. Din cele mai recente informatii furnizate de autoritatile din Berna reiese insa ca hotii au profitat de un ultimatum ce le-a fost transmis prin portavoce de catre fortele de ordine si ca au profitat de cele 15 minute care le-au fost puse la dispozitie pentru a parasi consulatul.

×
Subiecte în articol: externe