x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Câștigătoarea Eurovisionului din 2016, pusă pe lista fugarilor dați în urmărire generală în Rusia

Câștigătoarea Eurovisionului din 2016, pusă pe lista fugarilor dați în urmărire generală în Rusia

de Vali Deaconescu    |    20 Noi 2023   •   19:00
Câștigătoarea Eurovisionului din 2016, pusă pe lista fugarilor dați în urmărire generală în Rusia
Sursa foto: Hepta

Rusia a inclus-o pe câștigătoarea ucraineană a concursului Eurovision din 2016, Jamala, pe lista celor căutați. Susana Jamaladinova, în vârstă de 40 de ani, cunoscută profesional sub numele de Jamala, ucraineancă de origine tătară din Crimeea, a fost înscrisă pe lista persoanelor căutate de către autoritățile ruse, conform agențiilor de știri de stat RIA și TASS, care au raportat știrea luni.

Ministerul de Interne acuză pe câștigătoarea Eurovisionului din 2016 că ar fi discreditat armata Moscovei, potrivit site-ului de știri rus Mediazona. Acesta a relatat că Jamala a fost inclusă pe lista celor căutați în octombrie, iar în noiembrie cântăreața a fost arestată în absență de către un tribunal rus.

Jamala, critic vocal al ocupației ruse în peninsula sa natală Crimeea și a invaziei Ucrainei, a câștigat Eurovisionul cu piesa "1944", care vorbește despre deportarea și epurarea etnică a aproximativ 200.000 de tătari din Crimeea efectuată de autoritățile sovietice în mai 1944.

În prezent, artista se află într-un turneu în Australia, axat pe strângerea de fonduri. În urma veștii, Jamala a reacționat prin postarea unei povești pe Instagram în care apare în fața Operei din Sydney, însoțită de un emoji cu mâna la față, potrivit Politico.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Jamala - 1944 (Official Music Video)

×