x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia a decis majorarea accizelor la tutun cu 40 la sută

Japonia a decis majorarea accizelor la tutun cu 40 la sută

01 Oct 2010   •   00:00

Japonia a impus majorarea accizelor la tutun cu 40 la sută, decizie care va aduce la buget 63,1 miliarde de yeni în primul an de la aplicarea ei, a anunţat vineri Ministerul de Finanţe de la Tokio, informează AP, citată de Agerpres.



Autorităţile nipone vor ca prin majorarea accizelor la tutun să încurajeze cât mai mulţi cetăţeni să renunţe la fumat. Japan Tobacco Inc., al treilea producător mondial de ţigări, a estimat că 36,6 la sută din japonezi fumează, în scădere faţă de aproape 50 la sută în urmă cu zece ani. Rata în rândul femeilor este de doar 12,1 la sută.

Mare consumatoare de tutun, Japonia a fost considerată multă vreme "paradisul fumătorilor", având taxe mici pe tutun şi locuri publice unde nu se aplica nicio restricţie de fumat. Însă autorităţile au început să reglementeze consumul de tutun, organizând spaţii de fumători şi de nefumători în şcoli, spitale şi bănci şi interzicând uneori fumatul pe stradă.

Îngrijorat de costurile ridicate pentru sănătatea publică şi fondurile de protecţie socială, guvernul a recomandat autorităţilor locale să meargă mai departe cu restricţiile.

×
Subiecte în articol: externe