x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criză demografică în Japonia. Într-un sat au fost montate manechine pentru a combate singurătatea

Criză demografică în Japonia. Într-un sat au fost montate manechine pentru a combate singurătatea

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2024   •   22:30
Criză demografică în Japonia. Într-un sat au fost montate manechine pentru a combate singurătatea
Sursa foto: Unsplash.com

Locuitorii unui sat din Japonia au montat maenchine în curți și în zonele publice pentru a combate singurătatea. În prezent, numărul manechinelor care reproduc în special tineri și copii este mai mare decât cel al localnicilor. Japonia se confruntă cu o uriașă criză demografică.

Mai puțin de 60 de oameni, în special bătrâni, locuiesc în satul Ichinono. Ceilalți localnici au plecat în căutarea unor locuri de muncă și pentru educație. Cei rămași se confruntă cu singurătatea și au decis să populeze satul cu manechine, potrivit Sky News. Păpușile au fost construite chiar de localnici cu ajutorul unor haine vechi. Manechinele montate peste tot în comunitate reproduc copii cu mingi și biciclete, dar și tineri care stau de vorbă și zâmbesc.

În sat nu mai sunt decât câțiva rezidenți tineri. Rie Kato, 33 de ani, și Toshiki Kato, 31 de ani, s-au mutat în sat venind din orașul Osaka. Ei au profitat de modificările apărute în timpul pandemiei de COVID 19 și au ales să muncescă de la distanță. Fiul lor în vârstă de doi ani a fost primul copil din Ichinono din ultimele două decenii.

Japonia are cel mai mare procent de persoane cu vârsta de peste 65 de ani din întreaga lume, potrivit statisticilor oficiale. În timp ce populația Japoniei este în scădere, numărul persoanelor în vârstă de cel puțin 65 de ani este la un nivel record de 36,25 milioane, reprezentând 29,3% din populația totală.

Datele Ministerului Afacerilor Interne arată că populația totală a țării a scăzut pentru al 15-lea an consecutiv în 2023. S-a ajuns la un nivel minim record de 730.000 de nou-născuți și la un număr maxim record de 1,58 milioane de decese.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: japonia manechine demografie