x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jim Mattis dă asigurări că Washingtonul va continua să coopereze cu aliații săi în legătură cu Iranul

Jim Mattis dă asigurări că Washingtonul va continua să coopereze cu aliații săi în legătură cu Iranul

09 Mai 2018   •   20:12
Jim Mattis dă asigurări că Washingtonul va continua să coopereze cu aliații săi în legătură cu Iranul

Washingtonul va continua să coopereze cu aliaţii săi pentru a împiedica Iranul să obţină arma nucleară, a declarat miercuri, în Senat, ministrul american al apărării, Jim Mattis, după anunţul preşedintelui Donald Trump cu privire la retragerea ţării sale din acordul nuclear iranian, relatează AFP. 

Jim Mattis, general de marină în rezervă, a criticat adesea activităţile Iranului în Orientul Mijlociu, însă susţine colaborarea cu aliaţii SUA în această chestiune şi este un apărător discret al acordului semnat între Iran şi marile puteri în 2015, care prevede limitarea activităţilor nucleare ale Teheranului. 

"Vom continua să colaborăm cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a ne asigura că Iranul nu poate obţine vreodată arma nucleară şi vom colabora cu alţii pentru a contracara influenţa negativă a Iranului", a spus Mattis în Senat. 

"Această administraţie îşi menţine angajamentul de a pune pe primul loc siguranţa, interesele şi bunăstarea cetăţenilor noştri", a adăugat el. 

Acordul semnat la Viena, la 14 iulie 2015, după 12 ani de criză şi 21 de luni de negocieri aprinse, între Iran şi cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (SUA, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie) plus Germania, prevede limitarea programului nuclear iranian în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Jim Mattis acord nuclear cu iranul