x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jirinovski vrea să distrugă Ucraina

Jirinovski vrea să distrugă Ucraina

06 Feb 2018   •   17:52
Jirinovski vrea să distrugă Ucraina

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, ultranaţionalist), Vladimir Jirinovski, ar vrea „o mică Hiroshima” pe teritoriul Ucrainei și asigură că emisia de radiaţii ar fi minimă, a relatat, ieri, presa ucraineană, între care agenţia de presă „Unian” şi portalul „Vesti.ukr.”

Controversatul ultranaţionalist rus a propus ca o bombă atomică de mici dimensiuni să fie lansată pentru a distruge reşedinţa preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, vorbind în direct la postul public „Rossia-1”, în cadrul unei dezbateri pe teme legate de descurajarea strategică şi utilizarea armelor nucleare. „O bombă mică. O mică Hiroshima. Acolo unde este reşedinţa preşedintelui Ucrainei (Petro) Poroşenko să fie, de exemplu, o groapă mică”, a spus el, fiind invitat în talk show-ul „O seară de duminică cu Vladimir Soloviov”, un jurnalist de televiziune, considerat propagandist al Kremlinului. În opinia lui Jirinovski, diferenţa dintre o bombă nucleară de mare capacitate şi una de capacitate mică e la fel ca între a bea un litru şi 30 de grame de vodcă. „Sunt două lucruri diferite să bei un litru de vodcă şi 30 de grame. Să facem aşa ca bomba să acţioneze numai pe o rază de 10 km. Ei bine, va exista radiaţie, dar se poate face în așa fel încât să fie minimă", a mai spus controversatul politician rus, citat de agenţia „Unian” într-un material de presă intitulat " Sindromul cenuşii radioactive: Jirinovski propune lansarea unei bombe atomice asupra reşedinţei lui Poroşenko”.

Jirinovski, care candidează la alegerile prezidenţiale din 18 martie, din Rusia, a ameninţat recent Ucraina cu războiul.  

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Jirinovski bombă atomica