x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina. Rusia avertizează asupra riscului unei confruntări directe

Joe Biden anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina. Rusia avertizează asupra riscului unei confruntări directe

05 Oct 2022   •   14:21
Joe Biden anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina. Rusia avertizează asupra riscului unei confruntări directe
Sursa foto: Hepta

Un nou ajutor militar al Statelor Unite către Ucraina crește riscul unei confruntări directe între Rusia și țările occidentale, atrage atenția ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, citat de Reuters.

'"Vedem în aceasta o ameninţare directă pentru interesele strategice ale ţării noastre. Furnizarea de produse militare de către SUA şi aliaţii lor nu conduce doar la continuarea vărsării de sânge şi la noi victime, dar creşte și pericolul unei confruntări militare directe între Rusia şi ţări occidentale", a transmis diplomatul pe Telegram. 

Joe Biden a anunțat un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina în valoare dde 625 de milioane de dolari. Acesta cuprinde 4 lansatoare multiple de rachete HIMARS plus rachetele, 32 de tunuri howitzer cu 75.000 de muniţii, 200 de vehicule MRAP rezistente la mine şi protejate la ambuscade şi mine antipersonal Claymore. 

Totodată, președintele american a promis că va sprijini Ucraina cât timp va fi necesar. 

SUA nu recunoaște anexarea de către Rusia a celor patru regiuni din sud-estul Ucrainei. 

 

×
Subiecte în articol: sua Rusia ucraina asistenta militara himars