x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden ar putea efectua o vizită în Europa pentru a reafirma solidaritatea cu Ucraina

Joe Biden ar putea efectua o vizită în Europa pentru a reafirma solidaritatea cu Ucraina

26 Ian 2023   •   22:00
Joe Biden ar putea efectua o vizită în Europa pentru a reafirma solidaritatea cu Ucraina
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, analizează posibilitatea de a efectua o vizită în Europa, în februarie, cu ocazia împlinirii a un an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, afirmă oficiali de rang înalt de la Washington citaţi de postul de televiziune NBC News.

Sunt analizate mai multe locuri pentru potenţiala vizită a preşedintelui Biden, inclusiv Polonia, în contextul în care Casa Albă explorează opţiunile pentru a marca un an de la începerea războiului.

Conform oficialilor citaţi, care au preferat să rămână anonimi, obiectivul turneului preşedintelui Biden ar fi să atragă atenţia asupra rezistenţei Ucrainei în efortul militar de respingere a invaziei militare ruse şi reafirmarea solidarităţii Washingtonului cu Administraţia de la Kiev.

Rusia a acuzat, joi, naţiunile occidentale de implicare directă în războiul din Ucraina, în contextul deciziei privind transferul de tancuri avansate. "Există constant declaraţii din capitalele europene şi de la Washington că trimiterea diverselor sisteme de armament în Ucraina, inclusiv tancuri, nu înseamnă în niciun fel implicarea acestor ţări sau a Alianţei în ostilităţile din Ucraina. Noi, în mod categoric, nu suntem de acord cu această poziţie şi, la Moscova, orice face Alianţa şi capitalele menţionate este considerată o implicare directă în conflict. Vedem că acest lucru se intensifică", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia Reuters.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat că oferirea de asistenţă militară Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de tancuri ultramoderne, nu constituie o "ameninţare ofensivă" la adresa Rusiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden Ucraina