x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe John McCain: Acest eşec este al meu, nu al electoratului

John McCain: Acest eşec este al meu, nu al electoratului

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Noi 2008   •   00:00
John McCain: Acest eşec este al meu, nu al electoratului

Contracandidatul lui Barack Obama în cursa electorală care a dus la Casa Albă, John McCain, şi-a asumat întreaga responsabilitate a acestui eşec. Unul, care conform celor declarate de el, „reprezintă o amintire frumoasă,pe care o voi păstra mereu în sufletul meu”.



"Ne-am luptat, şi ne-am luptat în maniera cea mai dură posibil. Şi pentru că am eşuat, acest eşec este al meu, nu al vostru", a declarat McCain susţinătorilor săi, reuniţi la Phoenix, capitala statului al căruit senator este, Arizona. "Poporul american şi-a spus părerea şi şi-a spus-o foarte clar", a adăugat McCain, în vârstă de 72 de ani, care nu a reuşit să devină preşedintele Statelor Unite. Fostul combatant în Vietnam a subliniat caracterul istoric al acestor alegeri. "Recunosc semnificaţia aparte pe care o au pentru americanii de culoare, mândria, care trebuie să le aparţină în seara aceasta", a adăugat el, reamintind că, în urmă cu un secol, preşedintele Theodore Roosevelt, a şocat numeroşi americani, invitând un afroamerican la Casa Albă.

"America de astăzi se află la ani-lumină de intoleranţa crudă şi abominabilă din acele vremuri. Alegerea unui american de culoare la preşedinţia SUA este cea mai mare dovadă", a spus candidatul republican. Senatorul de Arizona şi-a luat angajamentul de a coopera cu preşedintele ales, pentru a ajuta Statele Unite să depăşească numeroasele dificultăţi cu care se vor confrunta: "Este o perioadă dificilă pentru ţara noastră. Şi promit în această seară să fac tot posibilul pentru a-l ajuta să depăşim încercările care ne aşteaptă". McCain a elogiat-o şi pe candidata republicană la vicepreşedinţia Statelor Unite, Sarah Palin, "una dintre cele mai bune militante din câte am văzut şi o nouă voce a partidului nostru".

×
Subiecte în articol: externe