x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Judecătorul Adly Mansour a depus jurământul ca preşedinte interimar al Egiptului - LIVE VIDEO

Judecătorul Adly Mansour a depus jurământul ca preşedinte interimar al Egiptului - LIVE VIDEO

04 Iul 2013   •   13:29
Judecătorul Adly Mansour a depus jurământul ca preşedinte interimar al Egiptului - LIVE VIDEO

Judecătorul Adly Mansour a depus joi jurământul în calitate de preşedinte interimar al Egiptului. Mansour, care mai devreme a depus jurământul şi ca preşedinte al Curţii Constituţionale Supreme, a fost învestit în funcţia de preşedinte interimar al naţiunii, înlocuindu-l astfel pe preşedintele islamist Mohamed Morsi, care a fost înlăturat miercuri seara de la putere de către armată. Potrivit BBC News, ceremonia a fost transmisă LIVE, de televiziunea naţională. Mansour va exercita funcţia de şef al statului în perioada aplicării planului de tranziţie al armatei.

"Mă angajez să păstrez sistemul Republicii, să respect Constituţia şi legea şi să apăr interesele poporului", a declarat Mansour, potrivit AFP.

Potrivit decretului emis de armată, Mansour va servi ca lider interimar al Egiptului până când un nou preşedinte va fi ales. Nu a fost încă stabilită o dată pentru scrutinul anticipat.

Mansour a depus jurământul în calitate de preşedinte interimar al Egiptului, la nicio zi după ce armata l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Morsi, care a venit în fruntea statului acum un an, în urma primelor alegeri democratice din această ţară.

La un an de când a venit la putere, prin politica sa, Morsi a scos în stradă mii de egipteni în cadrul unor ample manifestaţii antiguvernamentale, iar protestatarii i-au cerut demisia în repetate rânduri. După ce a refuzat să se conformeze ultimatumului dat de armată, care a cerut, între altele, declanşarea de alegeri anticipate, Morsi a fost arestat şi în prezent se află în custodia armatei.


×