x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 în Olanda sunt cu varianta Delta

Jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 în Olanda sunt cu varianta Delta

02 Iul 2021   •   22:00
Jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 în Olanda sunt cu varianta Delta

Jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 confirmate în Olanda sunt cu varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2, a anunțat vineri institutul pentru sănătate publică olandez RIVM, care a avertizat asupra riscului unui nou val epidemic în toamnă, relatează agenţia EFE.

Acelaşi institut estimase anterior că procentul de 50% al infectărilor cu varianta Delta urma să fie atins la jumătatea lunii iulie.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 creşte de asemenea în Olanda, ţară ce numără circa 17 milioane de locuitori, fiind vineri de 960, faţă de cele 845 confirmate joi. Dar deocamdată nu se înregistrează o creştere a spitalizărilor.

Avansul rapid al variantei Delta a coronavirusului, detectată prima dată în India, este observat şi în alte ţări europene. După ce această variantă a devenit predominantă în Marea Britanie şi în regiunea capitalei portugheze Lisabona, ea este responsabilă acum pentru mai mult de jumătate din noile cazuri de COVID-19 în Germania, pentru circa o treime din acestea în Franţa şi circa 22% în Italia.

 

×
Subiecte în articol: olanda Covid-19 Varianta Delta