x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalist al agenţiei Reuters, concediat pentru complicitate cu grupul Anonymous

Jurnalist al agenţiei Reuters, concediat pentru complicitate cu grupul Anonymous

23 Apr 2013   •   13:19
Jurnalist al agenţiei Reuters, concediat pentru complicitate cu grupul Anonymous
Sursa foto: Flickr/Facebook

Un jurnalist de la agenţia de presă Reuters a fost concediat, fiind acuzat că a fost complicele grupului de hackeri Anonymous. Matthew Keys, în vârstă de 26 de ani, s-ar fi conectat ilegal la un server cu scopul de a modifica un articol publicat pe site-ul cotidianului Los Angeles Times, transmite AFP. Jurnalistul a confirmat informaţia prin intermediul unui mesaj pe Twitter.

"Tocmai am închis telefonul. Reuters m-a concediat, concedierea este efectivă începând de astăzi. Sindicatul nostru va protesta. Veţi afla mai multe ceva mai târziu", a scris Keys.

Un purtător de cuvânt al agenţiei Reuters a confirmat faptul că Matthew Keys "nu mai face parte din companie", însă a refuzat să facă alte comentarii.

Tânărul jurnalist a fost pus sub acuzare pentru comiterea unor acte de piraterie online, comise înainte de a se angaja la agenţia Reuters. Jurnalistul a furnizat membrilor grupului Anonymous parolele necesare pentru a se conecta la un server al grupului Tribune Co, proprietarul publicaţiei Los Angeles Times, în decembrie 2010. Un hacker a folosit parolele furnizate de Keys pentru a intra pe serverul Tribune cu scopul de a modifica un articol apărut pe site-ul cotidianului Los Angeles Times.

Matthew Keys a fost apoi angajat de agenţia Reuters, în anul 2012, la peste un an de la faptele de care este acuzat în prezent. Tănărul riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

×