x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalistul CNN Jim Acosta și-a primit acreditarea înapoi printr-un ordin judecătoresc

Jurnalistul CNN Jim Acosta și-a primit acreditarea înapoi printr-un ordin judecătoresc

16 Noi 2018   •   22:25
Jurnalistul CNN Jim Acosta și-a primit acreditarea înapoi printr-un ordin judecătoresc

Un judecător din Washington a ordonat vineri Casei Albe să restabilească acreditarea jurnalistului CNN Jim Acosta. Acestuia n-a mai avut voie în Capitoliu după un schimb de replici cu preşedintele Donald Trump.

„Ordon (Casei Albe) să restabilească imediat acreditarea lui Acosta”, a declarat judecătorul Timothy Kelly.

Casa Albă a anunţat imediat că se va conforma deciziei şi va „restabili temporar” accesul jurnalistului. Președintele Donald Trump a declarat: „Dorim o libertate totală a presei”.

Ridicarea interdicţiei este o victorie pentru canalul CNN şi jurnalistul său vedetă Jim Acosta, care şi-a pierdut acreditarea la 7 noiembrie după o conferinţă de presă tensionată, când a refuzat să returneze microfonul, insistând pe lângă preşedintele Trump, care refuza să răspundă la o întrebare legată de politica sa privind migraţia.

CNN a depus o plângere în baza Primului Amendament al Constituţiei SUA, care apără libertatea de exprimare. Numeroase organizații media din State, inclusiv conservatorii de la Fox News, s-au declarat solidare cu CNN.

„Suntem mulţumiţi de acest rezultat şi aşteptăm cu nerăbdare o rezoluţie completă în zilele următoare. Mulţumirile noastre sincere tuturor celor care au susţinut nu doar CNN, ci o presă americană liberă, puternică şi independentă”, a comunicat televiziunea vizată, conform Agerpres.

 

×
Subiecte în articol: sua donald trump jim acosta cnn