x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kievul acuză Rusia că a doborât un avion de luptă deasupra teritoriului ucrainean (VIDEO)

Kievul acuză Rusia că a doborât un avion de luptă deasupra teritoriului ucrainean (VIDEO)

17 Iul 2014   •   14:16
Kievul acuză Rusia că a doborât un avion de luptă deasupra teritoriului ucrainean (VIDEO)

Ucraina a acuzat joi aviaţia rusă că a doborât miercuri un avion de luptă ucrainean SU-25, în timp ce acesta se afla "în misiune deasupra teritoriului ucrainean".

"La 16 iulie, în jurul orei 19.00, o nouă provocare a avut loc dinspre partea rusă (a frontierei). Un avion militar rus a lansat un atac cu rachetă asupra avionului SU-25 al forţelor aeriene ucrainene care efectua o misiune deasupra teritoriului Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului, Andrei Lîsenko, citat de BBC.

El a precizat că avionul a fost doborât, iar pilotul a reuşit să se catapulteze.

Este pentru a doua oară de la începutul acestei săptămâni când Rusia este vizată de astfel de acuzaţii din partea Kievului. Un avion de transport militar ucrainean AN-26 a fost doborât luni în regiunea Lugansk, din estul separatist al Ucrainei, nu departe de frontiera rusă. Patru din cei opt membri ai echipajului au fost găsiţi, doi au fost făcuţi prizonieri şi doi au murit. Forţele separatiste din Lugansk au revendicat doborârea avionului, dar Ministerul ucrainean al Apărării a susţinut că aparatul a fost lovit de o rachetă lansată de pe teritoriul Rusiei.

×
Subiecte în articol: avion doborat ucraina Rusia acuzatii