x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kievul şi-a retras declaraţia cu privire la înţelegerea Putin - Poroşenko asupra încetării focului în estul Ucrainei - UPDATE

Kievul şi-a retras declaraţia cu privire la înţelegerea Putin - Poroşenko asupra încetării focului în estul Ucrainei - UPDATE

03 Sep 2014   •   11:36
Kievul şi-a retras declaraţia cu privire la înţelegerea Putin - Poroşenko asupra încetării focului în estul Ucrainei - UPDATE
UPDATE 13:14 - Preşedinţia de la Kiev şi-a corectat declaraţia difuzată anterior în privinţa unui acord între preşedinţii Ucrainei şi Rusiei, Petro Poroşenko şi Vladimir Putin, asupra încetării permanente a focului în estul Ucrainei, după ce Kremlinul a dezminţit o astfel de înţelegere. ''Preşedinţii Ucrainei şi Rusiei au avut o convorbire telefonică în cursul căreia s-au înţeles asupra unui regim de încetare a focului în Donbas (bazin minier în estul ucrainean care cuprinde regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, n.red.) şi asupra măsurilor care pot contribui la instaurarea păcii'', a precizat serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene, citat de Interfax-Ukraina.

UPDATE 12:50 - Preşedinţii rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, nu s-au înţeles asupra încetării focului în Ucraina, întrucât Rusia nu este parte a conflictului, dar liderii celor două ţări au discutat modalităţile de soluţionare a crizei ucrainene, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, potrivit RIA Novosti.

Declaraţiile lui Peskov intervin după ce preşedinţia de la Kiev a anunţat o înţelegere între Vladimir Putin şi Petro Poroşenko asupra încetării permanente a focului în sud-estul Ucrainei. ''Putin şi Poroşenko au discutat într-adevăr măsurile ce ar putea contribui la încetarea focului între miliţiile populare şi forţele ucrainene. Însă, Rusia nu poate să negocieze în privinţa încetării focului, întrucât ea nu este parte a conflictului'', a susţinut Dmitri Peskov.

Anterior, Kievul a anunţat că preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi omologul său rus Vladimir Putin au căzut de acord, în cadrul unei convorbiri telefonice, asupra încetării permanente a focului în Donbas, bazin minier în estul ucrainean care cuprinde regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk.
...............................................

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi omologul său rus Vladimir Putin au căzut de acord asupra încetării permanente a focului în zona de est a Ucrainei, a anunţat azi preşedinţia de la Kiev, după o conversaţie telefonică între cei doi lideri, relatează Russia Today.

"Rezultatul conversaţiei telefonice a fost un acord asupra încetării totale a focului în Donbas. S-a ajuns la o înţelegere asupra paşilor care trebuie făcuţi pentru încetarea ostilităţilor", se arată în comunicatul preşedinţiei ucrainene.

Putin şi Poroşenko s-au întâlnit la 26 august la Minsk, cu ocazia unui summit regional la care au participat şi reprezentanţi ai Uniunii Europene, însă discuţiile lor din capitala Republicii Belarus nu au adus rezultatele aşteptate pentru o reală detensionare a crizei ucrainene.

×