x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vizita lui Kim Jong Un în Rusia s-a încheiat. Trenul blindat a plecat către Coreea de Nord

Vizita lui Kim Jong Un în Rusia s-a încheiat. Trenul blindat a plecat către Coreea de Nord

de Redacția Jurnalul    |    17 Sep 2023   •   18:40
Vizita lui Kim Jong Un în Rusia s-a încheiat. Trenul blindat a plecat către Coreea de Nord

Vizita lui Kim Jong Un în Rusia s-a încheiat duminică atunci când trenul blindat al liderului nord-coreean a plecat către Coreea de Nord.

Trenul în care se află liderul nord-coreean Kim Jong a plecat din gara orașului Artyom din Extremul Orient al Rusiei, potrivit Reuters. La fel ca la sosire, pe peron a fost întins covorul roșu și o fanfară a participat la eveniment. Președintele coreean a fost însoțit de mai mulți oficiali ruși.

Distanța dintre stația Artyom și Khasan, localitatea aflată la granița Rusiei cu Coreea de Nord este de peste 200 de kilometri.

Vizita lui Kim în Rusia a ținut mai multe zile, perioadă în care el s-a întâlnit cu oficiali ruși și a vizitat mai multe obiective din industria de armament și din cea alimentară. Punctul culminant al vizitei a fost miercuri atunci când Kim Jong Un s-a întâlnit cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Experții internaționali susțin că cei doi președinți au discutat chestiuni militare, inclusiv un sprijin pe care Coreea de Nord ar putea să-l acorde Rusiei pentru războiul din Ucraina.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un vizita Rusia