x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kosovo, o problemă strict europeană

Kosovo, o problemă strict europeană

de Jurnalul National    |    29 Ian 2008   •   00:00


Viitoarea misiune a UE în Kosovo este o “problemă europeană”, a spus Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, în cadrul unei vizite oficiale la Bratislava.



BAN KI-MOON



Viitoarea misiune a UE în Kosovo este o “problemă europeană”, a spus Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, în cadrul unei vizite oficiale la Bratislava. “În strânsă cooperare cu ţările implicate, Uniunea Europeană îşi asumă responsabilitatea iniţială”, a declarat ieri înaltul oficial după o întrevedere cu preşedintele Slovaciei, Ivan Gasparovici.

Ban Ki-Moon a adăugat că “a luat la cunoştinţă intenţiile Uniunii Europene de a desfăşura o misiune” pentru a instaura un stat de drept în Kosovo şi a explicat, fără “alte comentarii, că intenţionează să discute despre acest dosar cu oficiali europeni şi cu părţile implicate”.

Statele europene au încheiat ieri pregătirile pentru trimiterea în Kosovo a circa 2.000 de oameni. Problema Kosovo nu s-a aflat însă şi pe masa dezbaterilor de ieri a Consiliului Afacerilor Generale şi Relaţii Publice (CAGRE). La dorinţa expresă a Sloveniei, care deţine preşedinţia Consiliului de Miniştri ai UE, pe agenda reuniunii CAGRE nu au fost incluse dezbateri despre situaţia din Kosovo şi nici despre pregătirile privind trimiterea unei misiuni a Politicii europene de securitate şi apărare (PESA) în Kosovo, care să contribuie la punerea în aplicare a acordului privind statutul în domeniul statului de drept.

×
Subiecte în articol: externe kosovo