x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul taie elanul lui Poroşenko: Crimeea este regiune a Federaţiei Ruse, nu poate reveni Ucrainei

Kremlinul taie elanul lui Poroşenko: Crimeea este regiune a Federaţiei Ruse, nu poate reveni Ucrainei

27 Mai 2014   •   08:24
Kremlinul taie elanul lui Poroşenko: Crimeea este regiune a Federaţiei Ruse, nu poate reveni Ucrainei

Crimeea nu poate reveni la Ucraina, deoarece este acum parte a teritoriului Federaţiei Ruse, a anunţat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, în contextul în care noul preşedinte ales al Ucrainei, Petro Poroşenko, a indicat ca una dintre priorităţile mandatului său este readucerea Crimeii la Ucraina.

"Crimeea este o regiune a Federaţiei Ruse, prin urmare, nu poate fi vorba de o revenire a ei în componenţa Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, citat de Ria Novosti.

Miliardarul proeuropean Petro Poroşenko, care a câştigat alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina din primul tur de scrutin, a declarat luni că nu recunoaşte Crimeea ca parte integrantă a Rusiei şi şi-a anunţat intenţia de a crea un minister special, în scopul de a readuce peninsula în cadrul Ucrainei în baza legislaţiei internaţionale.

Rusia a anexat în luna martie Crimeea, pe fondul tensiunilor politice din Ucraina, provocând cel mai grav conflict dintre Moscova şi Occident de la încheierea războiului rece.

×