x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul nu vede ''nicio posibilitate'' ca Putin să fie judecat pentru crime de război în Ucraina

Kremlinul nu vede ''nicio posibilitate'' ca Putin să fie judecat pentru crime de război în Ucraina

08 Apr 2022   •   10:48
Kremlinul nu vede ''nicio posibilitate'' ca Putin să fie judecat pentru crime de război în Ucraina
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinuluia a declarat joi seara, într-un interviu pentru postul de televiziune britanic Sky News, că nu vede "nicio posibilitate" ca preşedintele rus Vladimir Putin să fie judecat de către un tribunal internaţional pentru presupuse crime de război, anunta EFE.

Putin nu este preocupat de această problemă, a spus Peskov, care a mai subliniat că Rusia nu recunoaşte autoritatea Curţii Penale Internaţionale (CPI) şi a reiterat poziţia guvernului de la Moscova potrivit căreia că uciderile de civili ucraineni de către soldaţi ruşi nu sunt decât un "fals".

"Respingem că armata rusă are vreo legătură cu aceste atrocităţi, cu aceste cadavre care au fost expuse pe străzile din Bucea", la vest de Kiev, a declarat Peskov.

Peskov pune la îndoială veridicitatea acestor imagini şi a insistat asupra faptului că "toată situaţia din Bucea nu este decât o farsă bine înscenată, nimic mai mult".

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov