x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kristalina Georgieva la Davos: Există riscul de fragmentare în detrimentul economiei globale

Kristalina Georgieva la Davos: Există riscul de fragmentare în detrimentul economiei globale

26 Mai 2022   •   09:40
Kristalina Georgieva la Davos: Există riscul de fragmentare în detrimentul economiei globale

Îngrijorarea principală o reprezintă ricul de fragmentare politică și economică în detrimentul globalizării, potrivit directorului general FMI, Kristalina Georgieva, scrie Reuters.

"Tendinţa de fragmentare este puternică. Am crescut de cealaltă parte a Cortinei de fier, am urât asta. Şi pot să vă spun că mă înspăimântă că poate ne îndreptăm ca un somnambul după războiul fierbinte într-un alt război rece", a declarat aceasta la Forumul economic mondial (WEF) de la Davos.

Ea consideră că acest aspect este mai important decât războiul din Ucraina ori încetinirea avansului economiei chineze care ar putea provoca o recesiune la nivel mondial. 

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creșterea economiei globale la 3,6% în acest an, de la 4,4%.

"Ceea ce ne îngrijorează mai mult nu este faptul că avem aceste revizuiri în scădere, deoarece ar fi cale lungă pentru economia mondială să ajungă în teritoriu negativ de la 3,6%. Ceea ce ne îngrijorează mai mult, este riscul să intrăm într-o lume cu mai multă fragmentare, cu blocuri comerciale şi blocuri valutare, separând ceea ce a fost până acum o economie globală integrată", a explicat Georgieva.

 

×
Subiecte în articol: FMI davos Kristalina Georgieva