x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Lacătele dragostei" au prăbuşit o parte din grilajul de pe Pont des Arts. Poliţia din Paris a evacuat zona (VIDEO)

"Lacătele dragostei" au prăbuşit o parte din grilajul de pe Pont des Arts. Poliţia din Paris a evacuat zona (VIDEO)

09 Iun 2014   •   13:36
"Lacătele dragostei" au prăbuşit o parte din grilajul de pe Pont des Arts. Poliţia din Paris a evacuat zona (VIDEO)

O parte din grilajul de pe Pont des Arts din Paris, pe care turiştii au agăţat mii de "lacăte ale dragostei", s-a prăbuşit duminică după-amiază. Podul a fost imediat evacuat, relatează AFP, citatp de Agerpres. "S-a întâmplat la 17h50, când 2,40 m de grilaj s-au prăbuşit pe pod, fără să facă victime", a precizat un oficial al prefecturii de poliţie. "Podul a fost imediat evacuat şi închis", a adăugat el. Un arhitect şi oficiali ai primăriei s-au deplasat la faţa locului, autorităţile apreciind că podul va fi redeschis luni.

Le Pont des Arts, care traversează Sena în dreptul palatului Luvru, este cunoscut în lumea întreagă pentru miile de "lacăte ale dragostei" pe care perechile le agaţă de-a lungul parapetului pentru a-şi pecetlui dragostea, aruncând apoi cheile în apă. Acest obicei, controversat în capitala Franţei, este în prezent una din atracţiile turistice ale Oraşului Luminilor. Primăria este îngrijorată de amploarea lui şi caută "alternative artistice şi ecologice' la fenomenul care pune 'probleme de securitate şi de estetică".

Două turiste din America, îndrăgostite de Paris, au lansat în martie o petiţie, solicitând primăriei să ia lacătele, care aduc prejudicii securităţii şi calităţii vieţii locuitorilor săi.

Tendinţa - sau epidemia - lacătelor dragostei, prezentă pe toate continentele, în Germania, Rusia, China şi mai ales Italia, a început să se manifeste pe Pont des Arts în 2008. Lacătele acoperă acum întreg parapetul de 150 m lungime, obiceiul extinzându-se şi la alte poduri pariziene. Circa 40 de lacăte au fost semnalate şi în vârful Turnului Eiffel.



×