x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lavrov şi Kerry au constatat că 92% dintre armele chimice din Siria au fost deja evacuate

Lavrov şi Kerry au constatat că 92% dintre armele chimice din Siria au fost deja evacuate

de Agerpres    |    26 Apr 2014   •   20:42
Lavrov şi Kerry au constatat că 92% dintre armele chimice din Siria au fost deja evacuate

Ministrul afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov, şi secretarul de stat al SUA, John Kerry, au făcut schimb de opinii, într-o discuţie telefonică desfăşurată sâmbătă la iniţiativa părţii americane, pe marginea evoluţiei operaţiunilor de distrugere a armelor chimice din Siria, informează ITAR-TASS.

Şefii diplomaţiilor celor două ţări au constatat că 'la ora actuală din Siria au fost evacuate deja 92% dintre materialele corespunzătoare', se spune într-un comunicat al Ministerului de Externe al Rusiei.

La 22 aprilie, directorul general al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), Ahmet Uzumcu, anunţa că din Siria a fost evacuată a 17-a tranşă de substanţe chimice.

"Sperăm că cele 2 sau 3 tranşe care au mai rămas vor fi evacuate în viitorul apropiat, ceea ce ne va permite să începem procesul pentru distrugerea substanţelor otrăvitoare şi să ne încadrăm în termenele stabilite, care prevăd lichidarea tuturor arsenalelor de arme chimice până la mijlocul anului", a spus Ahmet Uzumcu. 

×
Subiecte în articol: serghei lavrov john kerry