x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liceeni de pe feribotul sud-coreean scufundat s-au filmat înaintea naufragiului glumind pe seama Titanicului

Liceeni de pe feribotul sud-coreean scufundat s-au filmat înaintea naufragiului glumind pe seama Titanicului

de Agerpres    |    02 Mai 2014   •   17:08
Liceeni de pe feribotul sud-coreean scufundat s-au filmat înaintea naufragiului glumind pe seama Titanicului

Imagini filmate cu telefonul mobil de un licean la bordul feribotului sud-coreean scufundat pe data de 16 aprilie îi arată pe colegii săi glumind pe seama Titanicului, scena petrecându-se chiar cu puţin timp înainte de naufragiu, relatează vineri AFP.

Adolescentul care a întregistrat aceste imagini se numără printre cele peste 300 de victime ale accidentului. Corpul său a fost găsit de scafandri în epava vasului, împreună cu telefonul.

În filmuleţul difuzat de mass-media coreene, la cererea tatălui băiatului decedat, colegii săi pot fi văzuţi amuzându-se atunci când ambarcaţiunea începe să se încline înspre dreapta. "Salvează-mă!", spune unul dintre ei în glumă, în timp ce altul îi propune să posteze filmul pe Facebook. "Parcă suntem pe Titanic", glumeşte la rândul său un al treilea.

Ora de pe telefon arată că scena a fost filmată cu numai câteva minute înainte ca echipajul feribotului Sewol să transmită primul semnal de pericol. Nici după 11 minute buna dispoziţie nu îi părăsise pe liceeni. Unul dintre ei îi cere altuia pe un ton ironic să-şi spună ultimele dorinţe. Alţii glumesc în continuare întrebând dacă incidentul va fi anunţat la ştiri.

Dar apoi, puţin câte puţin, adolescenţii încep să realizeze că într-adevăr se întâmplă ceva, iar teama şi confuzia încep să pună stăpânire pe ei. Unul tremură şi i se face rău, iar altul pare uimit când aude ordinul de a-şi pune vesta de salvare.

Dintre cele 476 de persoane aflate la bordul navei, 325 erau liceeni aflaţi într-o călătorie şcolară. Bilanţul oficial al catastrofei era vineri de 226 de morţi şi 76 dispăruţi.

Comandantul navei şi cei 14 marinari care au supravieţuit au fost arestaţi pentru că au ordonat prea târziu evacuarea navei, iar atunci când au dat acest ordin ambarcaţiunea era înclinată într-un unghi ce nu mai permitea salvarea pasagerilor. De asemenea, garda de coastă a difuzat un film în care comandantul este văzut purtând o vestă de salvare şi încercând să părăsească vasul deşi pasagerii erau încă la bord.

Conversaţie între elevi înainte de naufragiu

×
Subiecte în articol: accident feribot coreea de sud