x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul opoziţiei din Rusia a fost arestat din nou, imediat după ce a fost eliberat din închisoare

Liderul opoziţiei din Rusia a fost arestat din nou, imediat după ce a fost eliberat din închisoare

24 Sep 2018   •   12:24
Liderul opoziţiei din Rusia a fost arestat din nou, imediat după ce a fost eliberat din închisoare

Liderul opoziţiei din Rusia, Alexei Navalny, a fost arestat din nou imediat după ce a fost eliberat din închisoare, după o sentinţă de 30 de zilei pentru un protest neautorizat, notează The Guardian.

“Alexei Navalny a fost reţinut în afara centrului de detenţie”, a scris purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmysh, pe Twitter, adăugând că politicianul a fost adăugat la o secţie de poliţie din centrul Moscovei.

Yarmysh a spus că Navalny a fost acuzat de violarea unei alte legi legată de proteste şi a fost condamnat la 20 de zile de închisoare. Acesta se va prezenta în faţa tribunalului luni, potrivit purtătoarei de cuvânt.

Navalny a petrecut o lună în închisoare pentru un protest organizat pe 28 ianuarie, protest care nu a respectat legile stricte din Rusia, care interzic orice eveniment public fără autorizaţie. Navalny a acuzat autorităţile că îl trimit în închisoare pentru a-l împiedica din a organiza un protest pe 9 septembrie împotriva planului guvernului de a mări vârsta de pensionare, protest care ar fi coincis cu alegerile locale.

 

×
Subiecte în articol: liderul opozitiei Rusia alexei navalny