x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Limbajul trupului: Xi, mai relaxat decât Putin la prima întâlnire de la Moscova

Limbajul trupului: Xi, mai relaxat decât Putin la prima întâlnire de la Moscova

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2023   •   09:15
Limbajul trupului: Xi, mai relaxat decât Putin la prima întâlnire de la Moscova
Sursa foto: Hepta

Președintele chinez Xi Jinping a părut mai relaxat și mai autoritar decât omologul său rus Vladimir Putin la prima întâlnire televizată de luni din cadrul vizitei de stat a lui Xi la Moscova, spun experții în limbajul trupului.

Țările occidentale vor analiza cu siguranță fiecare detaliu al discuțiilor dintre cei doi, în timp ce Putin caută sprijinul lui Xi pentru invazia din Ucraina și ajutorul său pentru a umple golurile din comerț lăsate de sancțiunile occidentale radicale.

Karen Leong, director general al companiei Influence Solutions, cu sediul în Singapore, a declarat că Xi l-a devansat pe Putin cu o fracțiune de secundă în momentul în care a întins mâna pentru strângerea lor de mână, sugerând că "deși el este cel care vizitează Moscova, va prelua conducerea în această relație", relatează Reuters.

Louise Mahler, un expert în limbajul corpului, a avut o opinie similară, observând că Xi și-a pus mâna peste cea a lui Putin, ceea ce ar putea indica, de asemenea, o măsură de dominare în acest schimb.

Atunci când au stat împreună pentru schimburi politicoase de replici, salutându-se reciproc cu "dragă prietene", Mahler a spus că Putin s-a aplecat, și-a mișcat piciorul, și-a strâns pumnul și s-a uitat la podea, sugerând agitație.

Xi, între timp, părea "așezat și încrezător".

Leong a observat aceleași ticuri la Putin, contrastând cu un comportament relaxat în exterior.

"Dacă îl comparați cu Xi, Xi este omul de stat liniștit", a spus ea. "Are multă gravitate, un contact vizual excelent, se uită la Putin așa cum se uită un frate mai mare ... (la un) partener mai tânăr, mai tânăr".

Putin, în vârstă de 70 de ani, este, de fapt, cu câteva luni mai în vârstă decât Xi și se află la putere de peste două ori mai mult timp.

Leong a spus că Xi a dat și el semnale că și el a simțit o anumită presiune, clipind neobișnuit de des în timpul întâlnirii.

Kim Hyung-hee, director al Korea Body Language Lab, a declarat că strângerea strânsă de mână și ocaziile în care bărbații au încercat să evite contactul vizual au arătat că miza era importantă pentru amândoi.

"Ei au așteptări mari în legătură cu întâlnirea. Puteți vedea tensiunea acolo - și știți că nu există prieteni adevărați în politică."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×