x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 145. Forțele ruse atacă din nou orașul-port Odesa

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 145. Forțele ruse atacă din nou orașul-port Odesa

18 Iul 2022   •   08:26
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 145. Forțele ruse atacă din nou orașul-port Odesa
Sursa foto: Hepta

Luni, 18 iulie 2022, este cea de-a 145-a zi de război în Ucraina.

Update Forțele ruse au atacat din nou Odesa cu rachete, fiind lovit și podul peste estuarul Nistrului din regiunea Zatoka, transmite primăria orașului, conform informațiilor Comandamentului Operaţional Sud al forţelor de apărare ucrainene, transmite agenția Liga.

Au fost lansate patru rachete din trei avioane de luptă multirol rusești Su-35, aflate în spațiul aerian al Mării Negre, în jurul orei locale 11.00. Una dintre rachete a fost doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană, alte două au lovit obiective de infrastructură militară. A patra rachetă a lovit podul peste estuarul Nistrului în regiunea Zatoka. Nu sunt persoane rănite sau decedate. 

Noaptea trecută, forțele ruse au lansat circa 60 de rachete cu MLRS (sisteme de rachete de lansare multiplă) asupra localității Nikopol.
Şeful administraţiei militare ucrainene din regiunea Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, spune că au fost lovite obiective de infrastructură urbană, printre care un spital şi conducte de apă şi gaze, precum şi zone rezidenţiale. 

Update Șase persoane au murit, luni, după ce un obuz rusesc a lovit o clădire cu două etaje din orașul ucrainean Torețk, transmite Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență, citat de Reuters.

„Orașul Toretsk a fost astăzi sub focuri de armă încă de la primele ore ale dimineții. O clădire cu două etaje care adăpostea oameni a fost distrusă de un obuz care s-a izbit de ea", a precizat instituția pe Facebook.

Update Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a instruit armata să acorde prioritate distrugerii rachetelor cu rază lungă de acţiune şi armelor de artilerie ale Ucrainei, a anunţat, luni, Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters.   Kievul susţine că a efectuat o serie de atacuri cu succes asupra a 30 de centre de logistică şi muniţie ruseşti, folosind mai multe sisteme de lansare de rachete multiple furnizate recent de Occident.
 

Update În dimineața zilei de luni, 18 iulie, trupele de ocupație ruse au lansat lovituri asupra orașului Kramatorsk. Despre asta a anunțat primarul orașului, Alexander Goncharenko, pe pagina sa de Facebook.

„Dimineață grea în Kramatorsk. 4 atacuri asupra zonei industriale”, a scris el.

Update Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu școala de medicină din orașul Konstantinovka, regiunea Donețk, care a fost bombardată de armata rusă pe 16 iulie. Fotografiile au fost publicate de șeful administrației militare regionale, Pavel Kirilenko.

Update Sviatohirsk. Manastirea ortodoxa ucraineana, unde se afla refugiati, a fost atacata cu artilerie de catre fortele rusesti

Sviatohirsk. Manastirea ortodoxa ucraineana atacata de ruși

Update Palatul Culturii din Nikolaev. Inainte si dupa atacurile rusilor

Războiul din Ucraina. Peste 1.300 de civili, găsiți morți în Kiev după retragerea forțelor rusești

Peste 1.300 de civili au fost găsiți morți în Kiev după retragerea forțelor rusești.

1.346 de civili au fost găsiți morți în regiunea Kiev după retragerea forțelor rusești, potrivit șefului poliției din regiune.

Într-un nou raport al Kyiv Independent, Andri Nebitov este citat spunând că aproximativ 300 de persoane sunt încă dispărute.

700 dintre cei uciși au fost împușcați cu arme de calibru mic, cum ar fi o armă de mână.

×
Subiecte în articol: Ucraina