x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 158. Autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea obligatorie a populației din estul regiunii Donețk

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 158. Autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea obligatorie a populației din estul regiunii Donețk

31 Iul 2022   •   08:29
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 158. Autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea obligatorie a populației din estul regiunii Donețk
Sursa foto: Hepta

Duminică, 31 iulie 2022, este cea de-a 158-a zi de război în Ucraina.

Update Un atac cu dronă a vizat duminică statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol, rănind cinci persoane, a anunţat guvernatorul acestui oraş din peninsula anexată Crimeea, Mihail Razvojaev, informează France Presse. Atacul a avut loc chiar de Ziua Flotei Ruse. El a precizat că o dronă a aterizat în curtea statului major al Flotei şi a făcut cinci răniţi printre angajaţii statului major.

Toate festivităţile de Ziua Flotei Ruse „au fost anulate din motive de securitate”, a anunţat Razvojaev, cerând locuitorilor din Sevastopol să nu-şi părăsească domiciliul „dacă este posibil”. Ample sărbători sunt planificate cu această ocazie în toată Rusia, mai ales o paradă navală la Sankt Petersburg (nord-vest), care urmează să fie supervizată de preşedintele Vladimir Putin.

Autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea obligatorie a populației din estul regiunii Donețk

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat că autoritățile au ordonat evacuarea obligatorie a populației din estul regiunii Donețk, locul unor lupte violente cu Rusia, potrivit Sky News.

Președintele ucrainean a spus că sute de mii de persoane care se află încă în zonele de luptă din regiunea Donbas, trebuie să plece.

„Cu cât mai mulți oameni părăsesc (regiunea Donețk) acum, cu atât mai puțini oameni va putea armata rusă să ucidă. Mulți refuză să plece, dar acest lucru trebuie totuși făcut. Dacă aveți ocazia, vă rog să vorbiți cu cei care încă mai rămân în zonele de luptă din Donbas. Vă rog să-i convingeți că este necesar să plece", a declarat Zelenski, adăugând că locuitorii care pleacă vor primi compensații.

Separat, presa ucraineană a citat-o pe Iryna Vereshchuk, vicepremierul Ucrainei, care a anunțat că evacuarea trebuie să aibă loc înainte de începerea iernii, deoarece rezervele de gaze naturale ale regiunii au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au mai făcut astfel de apeluri și în trecut, cerându-le civililor să evacueze zonele pe care Ucraina le controlează în Donețk.

×
Subiecte în articol: Ucraina