x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 16. Un al treilea general rus a fost ucis în Ucraina. Noi coridoare pentru evacuarea orașelor din jurul Kievului

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 16. Un al treilea general rus a fost ucis în Ucraina. Noi coridoare pentru evacuarea orașelor din jurul Kievului

11 Mar 2022   •   07:29
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 16. Un al treilea general rus a fost ucis în Ucraina. Noi coridoare pentru evacuarea orașelor din jurul Kievului
Sursa foto: Hepta

Război în Ucraina, ziua 16.

Update 21.55 Surse ucrainene sustin ca la aceasta ora orasul Nikolaev este intens bombardat

 

 

Update 20.43 La Energodar, conform unor surse neoficiale ucrainene, trupele Federatoei Ruse si-au stabikit baza militara chiar in incinta Centralei Nucleare Zaporizitsa

Update 20.35 Consecintele bombardamentelor recent incheiate la Ternovka, la nord de Nikilaev

          Ternovka pic.twitter.com/tbju48Lc2H

Update 19.28 Fug de rusi si dau de baricade. O coloana a DSNS Ucraina cu refugiati din Bucha nu a mai ajuns ka Kiev

 

 

Update 18.44 Surse ucrainene sustin ca fortele rusesti l-au rapit pe primarul din Melitopol, oras aflat de curand sub ocupatie. Potruvit acelorasi surse acesta este momentul cand soldati ai Federariei Ruse ies din sediul autoritatii locale, avadu-l pe edilul Ivan Fedorov incatusat

 

Update 17.50 MApN confirmă informațiile potrivit cărora, aseară, în spațiul aerian românesc a intrat o dronă care a venit dinspre Ucraina și a trecut ulterior în Ungaria. Armata Română nu a putut identifica vehiculul aerian.

Update 17.40 Mariupol. Lupte de strada si un tanc rusesc distrus

Update 17.20 Un al treilea general-maior rus a fost ucis în Ucraina, au confirmat oficialii occidentali.

Update 17.10 Lupte la Herson astazi . Un elicopter Mi 24 a fost doborat

Update 17.00 Alte evacuari de azi. Sumi. Peste 20.000 de oameni

Update 16.50 Potrivit unor surse ucrainene neoficiale, avionul rusesc  a gresit tintele, lansand rachete pe teritoriul Belarus

Update 16.40 In largul Odesei

Update 16.30 Gara Lvov, in timpul exodului

 

Update 16.20 In mai multe videoclipuri, militari ai Republicii Centrafricane si-au exprimat dorinta de a merge in Ucraina pentru a lupta de partea rușilor

Update 16.10 Evacuarea populației din Bucha, district Kiev continua

 

Update 16.00 Imaginea foametei si a disperarii. La Volnovaha, district Donetk

Update 15.55 Alte bombardamente groaznuce la Harkov

Update 15.50 In districtul Kiev. O companie de blindate a Federatiei Ruse a fist prinsa in ambuscada. Nu a mai scapat niciun vehicul militar. Soldatii rusi care nu au apucat sa se retraga au fost luati prizonieri

Update 15.45 Se ducea sa capete paine. Nu mai avea de mancare. O bunica din satul Selektsionnoye, distrivt Harkov. Omorata de bimbardament

Update 15.40 Dnepropetrovsk dupa bombardamente

Update 15.30 Aseara in regiunea Donetk. Bombardament asupra pozitiilor batalionului Azov

Update 15.20 Volnovaha dupa bombardament. Filmari facute publice acum

Update 15.10 Evacuare din Irpin

Update 15.00 Rușii care spun că le este rușine de „operațiunea militară specială” a Federației Ruse în Ucraina nu sunt ruși adevărați, a declarat vineri, 11 martie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Update 13.40 Vicepreşedinta Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a ajuns vineri, 11 martie, la Bucureşti, în prima sa vizită în România de la preluarea mandatului.

Update 13.00 „Numărul refugiaților din Ucraina – în mod tragic – a ajuns astăzi la 2,5 milioane. De asemenea, estimăm că aproximativ două milioane de persoane sunt strămutate în interiorul Ucrainei. Milioane forțate să-și părăsească casele de acest război fără sens”. Filippo Grandi, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați

 

Update 12.40 Primarul orașului Harkov declară că 48 de școli din oraș au fost distruse de bombardamentele ruse, scrie The Guardian.

„Până astăzi, 48 de școli au fost distruse”, a declarat primarul Ihor Terekhov, într-o intervenție televizată.

Update 12.00  Ucraina deschide vineri, 11 martie, noi coridoare pentru evacuarea orașelor din jurul Kievului, dar și alte regiuni, scrie BBC.

Ucraina încearcă să deschidă vineri coridoare în mai multe regiuni, iar rutele planificate sunt:

  • Mariupol-Zaporojie
  • Volnovakha-Pokrovsk
  • Polohy-Zaporojie
  • Enerhodar-Zaporojie
  • Izium-Lozova

Update 11.40 Forțele militare din Rusia sunt acuzate de oficialii ucraineni că au bombardat un spital de psihiatrie din Harkov, potrivit Sky News.

Oficialii locali au anunțat că spitalul a fost bombardat și că în interior s-ar fi aflat peste 300 de persoane, inclusiv 50 de invalizi.

Informația nu a putut fi verificată din surse independente de reporterii Sky News.

Update 11.25 Localitatea Baryshevka, de la periferia capitalei Kiev a fost vineri dimineață ținta unui atac cu rachete lansat de soldații ruși. Despre asta a anunțat președintele administrației regionale de la Kiev, Oleksiy Kuleba.

Update 10.40 Potrivit oficialilor ucraineni, în jur de 12.000 de militari ruși au murit în timpul conflictului. Este aceeași cifră care a fost raportată de militarii ucraineni și în zilele precedente.

De asemenea, sursa arată o creștere importantă a pierderilor de echipament militar.

Partea ucraineană susține că rușii au pierdut 57 de avioane, 83 de elicoptere, 317 de tancuri, 1.165 de mașini blindate, 125 de sisteme de artilerie, 60 de rezervoare de combustibil, 3 ambarcațiuni și 558 de vehicule.

Pierderile au fost înregistrate în perioada 24 februarie- 11 martie.

Update 10.20 Două persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite în urma bombardamentelor din Luțk

Update 10.00 Districtul Brovary din regiunea Kiev după un atac aerian în noaptea de 11 martie.

Update 09.45 Forțele ruse au atacat orașul Sumî. În urma atacurilor doi civili au fost uciși

Update 09.15 Formațiunile militare ale autoproclamatei „Republici Populare Donețk” au „eliberat” orașul Volnovakha, a anunțat vineri dimineață reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov. 

Update 09.00 Trupele rusești au deschis noii linii de atac vineri, relatează BBC, care consemnează rachete care au lovit aerodromurile din orașele Lutsk și Ivano-Frankivsk din vestul Ucrainei.

De asemenea, au fost bombardat orașul Dnipro din centrul țării, pentru prima dată de la începutul invaziei, în urmă cu două săptămâni.

 

 

Update 08.50 Statele Unite, împreună cu Grupul celor șapte națiuni și Uniunea Europeană, vor acționa vineri pentru a revoca clauza națiunii celei mai favorizate a Rusiei în urma invaziei dîn Ucraina, au declarat pentru Reuters mai multe persoane familiare cu situația.

Update 08.20 Orașul Ivano-Frankivsk, în vestul Ucrainei, a fost atacat de ruși. Conform canalului de Telegram Nexta, în această dimineață au fost auzite cel puțin 3 explozii.

Update 08.00 Bombardamente în orașele Luțk și Dnipro. Au fost raportate explozii în orașe din părți opuse ale țării în ultima jumătate de oră, scrie BBC. 

Forțele ucrainene anunță că au lovit zece avioane rusești

Forțele aeriene ucrainene afirmă că au lovit joi zece avioane de război rusești și au distrus două convoaie mari de armament, scrie BBC.

Într-o declarație, aceasta spune că au fost lovite avioane Su-25 și un Su-34. Unul dintre avioanele de război a fost doborât de o rachetă Stinger.

Ucraina nu a oferit detalii despre locația țintelor.

Armata rusă nu a comentat raportul, care nu a fost verificat în mod independent.

Exodul companiilor occidentale din Rusia continuă

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană în funcție de active, a declarat că se retrage din Rusia și că nu va mai derula noi afaceri în această țară, scrie BBC, citat de Mediafax.

Măsura vine după ce banca de investiții Goldman Sachs a anunțat că își va încheia activitatea în Rusia.

Rusia reprezintă o parte relativ mică din portofoliile celor două bănci, iar o lovitură mai mare pentru funcțiile financiare ale Moscovei ar putea veni mai degrabă de la ieșirea Western Union, una dintre cele mai mari companii de plăți din lume, care a anunțat, de asemenea, că își suspendă serviciile în Rusia și Belarus.

Compania, care oferă transferuri internaționale de bani pentru peste 200 de țări, a condamnat războiul ca fiind un „asalt prelungit asupra Ucrainei".

Warner Music, Sony Music Group și Uniqlo s-au numărat printre alte firme care și-au suspendat joi operațiunile.

Moscova anunţă noi coridoare umanitare în Ucraina, dar în direcţia teritoriului Rusiei

Ministerul rus al Apărării a anunţat, joi seară, că va crea zilnic, prin decizie unilaterală, culoare umanitare pentru evacuarea civililor ucraineni spre teritoriul Rusiei şi, prin coordonare cu armata ucraineană, spre alte direcţii.

"Anunţăm oficial deschiderea de culoare umanitare, în mod unilateral, spre Federaţia Rusă, zilnic de la ora 10.00, fără nicio coordonare, şi în alte direcţii prin coordonare cu partea ucraineană. Garantăm securitate completă în teritoriile aflate sub controlul forţelor armate ruse", a declarat Mihail Mizinţev, directorul Centrului de Control din cadrul Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul L'Echo.

Administraţia Volodimir Zelenski a anunţat în mai multe rânduri că nu acceptă culoarele de evacuare a civililor ucraineni spre Rusia sau Belarus.

În ultimele trei zile, armata rusă a anunţat armistiţii la nivel local pentru facilitarea funcţionării culoarelor umanitare în Ucraina, dar autorităţile ucrainene au denunţat încălcări ale acordurilor de suspendare a ostilităţilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ucraina