x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Londra, decisa sa ingenuncheze Rusia, dar nu singura!

Londra, decisa sa ingenuncheze Rusia, dar nu singura!

04 Mai 2018   •   12:16
Londra, decisa sa ingenuncheze Rusia, dar nu singura!

Marea Britanie intentioneaza sa consolideze alianta impotriva Rusiei, scrie cotidianul The Guardian, precizand ca Londra va solicita, cu prilejul tuturor summiturilor internationale, elaborarea unei strategii comune de lupta impotriva dezinformarii ruse si la revizuirea dialogului diplomatic traditional cu Moscova, dupa cazul Skripal si atacul chimic din orasul sirian Douma.

 

In cadrul reuniunilor la nivel inalt ale G7, G20, NATO si UE, diplomatii britanici si-au propus sa adanceasca alianta anti-rusa. "Ministrul britanic de externe, Boris Johnson, considera reactia Rusiei la ceea ce s-a intamplat la Salisbury si Douma un moment de cotitura si crede ca tarile lumii vor sustine propunerea de a adopta si alte masuri", afirma Guardian, citand surse din interiorul guvernului.

Fosti lucratori ai Ministerului britanic de externe au confirmat ca, daca in trecut, diplomatii Londrei nu erau foarte incantati sa acuze Rusia de vrute si nevrute, acum starea lor de spirit s-a imbunatatit. Regatul Unit vrea sa-si convinga aliatii ca este nevoie de o strategie complexa de intimidare a Rusiei in domeniul securitatii cibernetice, de o configurare a potentialului militar al NATO, sanctiuni impotriva oligarhilor lui Vladimir Putin, pronuntandu-se, totodata, in favoarea unei extinderi considerabile a luptei impotriva dezinformarii practicata de Moscova.

In opinia expertilor britanici, citati de Guardian, Rusia este unica prin disponibilitatea ei de a ascunde adevarul. "Cand ne confruntam cu state rau-intentionate sau cu grupari teroriste, pornim de la ideea ca pana si cele mai mici franturi de adevar sporesc eficienta dezinformarii lro. Rusia insa nu are nici o atractie pentru adevar", sustin interlocutorii cotidianului britanic.

 

×