x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lordul Dannatt: Putin va lansa probabil un nou atac asupra Azovstal înainte de Ziua Victoriei

Lordul Dannatt: Putin va lansa probabil un nou atac asupra Azovstal înainte de Ziua Victoriei

25 Apr 2022   •   14:30
Lordul Dannatt: Putin va lansa probabil un nou atac asupra Azovstal înainte de Ziua Victoriei
Sursa foto: Hepta

Lordul Richard Dannatt, fostul șef al Statului Major General, a vorbit, luni, la Sky News, despre situația din Ucraina și a spus că cel mai probabil un nou atac asupra „redutei” Azovstal, din Mariupol, va avea loc înainte de Ziua Victoriei.

Lordul Dannatt a declarat că atacul coordonat al Rusiei este „nesurprinzător”.

El a mai spus că Moscova „încearcă să răspândească consternarea, daunele, dezamăgirea și să scadă moralul poporului ucrainean din întreaga țară prin rachete de croazieră și alte lovituri asupra Ucrainei centrale și occidentale”.

El a adăugat: „Prin urmare, nu este surprinzător faptul că, într-un mod coordonat, în decurs de o oră, au lovit cinci gări”, ceea ce s-a întâmplat luni.

Lordul Dannatt a declarat că „se înțelege” că Rusia va lansa probabil un nou atac asupra uzinei Azovstal, unde se adăpostesc restul forțelor de apărare din Mariupol înainte de 9 mai.

El a spus: „La urma urmei, Vladimir Putin trebuie să finalizeze acest aspect al campaniei sale până la Ziua Victoriei forțelor armate, pe 9 mai. În caz contrar, eforturile de a obține un progres major, un succes major în Donbas, pare să îi scape”..

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: azovstal