x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitură de teatru în cazul Strauss-Kahn: Camerista ar fi implicată în trafic de droguri şi spălare de bani

Lovitură de teatru în cazul Strauss-Kahn: Camerista ar fi implicată în trafic de droguri şi spălare de bani

de Veronica Micu    |    01 Iul 2011   •   05:54
Lovitură de teatru în cazul Strauss-Kahn: Camerista ar fi implicată în trafic de droguri şi spălare de bani

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn urmeaza sa apara astazi in fata Curtii Supreme din Manhattan, in cadrul unei audieri surpriza, desi data procesului fusese initial stabilita pentru 18 iulie. Credibilitatea cameristei care il acuza pe fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, de agresiune sexuala este pusa sub semnul intrebarii, dupa ce procurorii au descoperit transferuri suspecte de bani in contul sau si ca aceasta are legaturi cu traficanti de droguri, relateaza New York Times.

Procurorii nu mai cred o parte dintre acuzatiile formulate de camerista de la hotelul Sofitel, care a mintit de mai multe ori dupa ce a formulat prima plangere, in data de 14 mai, potrivit unor surse citate de cotidianul american.

Reprezentantii acuzarii s-au intalnit ieri cu avocatii lui Strauss-Kahn, carora le-au prezentat detalii despre rezultatele anchetei, iar cele doua parti discuta o eventuala renuntare la acuzatii. Unul dintre oficialii citati a afirmat ca autoritatile au descoperit probleme legate de cererea de azil a femeii si posibile legaturi cu activitati penale, inclusiv trafic de droguri si spalare de bani.

Potrivit New York Times, "judecatorul Michael Obus ar urma sa analizeze posibilitatea de a usura conditiile exceptionale de eliberare sub supraveghere impuse lui Strauss-Kahn imediat dupa inculpare".

Procuratura din Manhattan urmeaza sa-l anunte pe judecator ca "exista probleme cu cazul", pe baza rezultatelor anchetei, in timp ce femeia isi mentine acuzatiile, au afirmat sursele citate.

Potrivit NYT, care-i citeaza pe anchetatori, nu este nicio indoiala ca a existat o relatie sexuala intre fostul director general al FMI si camerista de la hotelul Sofitel din Manhattan. "Procurorii nu cred mare lucru din ceea ce le-a spus reclamanta in privinta faptelor si nici in privinta ei", arata cotidianul.

Conform acestora, femeia ar fi vorbit la telefon, cu o zi inaintea incidentului de la hotelul Sofitel, cu un barbat aflat in inchisoare, cu care a discutat despre posibilele beneficii pe care le-ar obtine daca ar formula acuzatii impotiva directorului FMI, iar convorbirea a fost inregistrata. Barbatul fusese arestat pentru posesie de marijuana si se numara printre persoanele care au varsat sume in valoare totala de circa 100.000 de dolari in contul femeii in ultimii doi ani. Depozitele au fost facute in Arizona, Georgia, New York si Pennsylvania.

Anchetatorii au descoperit si ca femeia platea sute de dolari lunar pentru facturi la cinci companii telefonice, desi ea sustine ca are un singur abonament telefonic, relateaza cotidianul american, citat de Mediafax. Dezvaluirile reprezinta o lovitura de teatru in cazul lui Dominique Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, care era considerat un concurent important in cursa electorala pentru presedintia franceza.

Strauss-Khan a fost arestat pe 14 mai pentru agresiune sexuala si tentativa de viol asupra unei cameriste de la hotelul Sofitel din Manhattan. El a fost retinut chiar cand se pregatea sa paraseasca Statele Unite, pentru a se intoarce in Franta. Fostul director al FMI a fost eliberat din arest pe 19 mai, in schimbul unei cautiuni de 1 milion de dolari.

×