x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitură puternică pe piața criptomonedelor. Decizia ȘOC luată de China

Lovitură puternică pe piața criptomonedelor. Decizia ȘOC luată de China

24 Sep 2021   •   15:51
Lovitură puternică pe piața criptomonedelor. Decizia ȘOC luată de China

Banca Populară a Chinei interzice toate tranzacţiile cu monede digitale, după ce au fost luate mai multe măsuri restrictive pe această piață în ultimele săptămâni, scrie Bloomberg.

Criptomonedele, inclusiv Bitcoin şi Tether, nu reprezintă monede fiduciare şi nu pot circula în interiorul pieţei. Astfel, toate tranzacţiile cu monede virtuale, incluzând serviciile furnizate rezidenţilor domestici de către exchange-urile străine, reprezintă activităţi financiare ilicite.

Bitcoin a scăzut cu aproape 3% în ultimele 24 de ore. Totodată, Ethereum şi XRP au înregistrat un declin de aproape 7%. Cardano este pe minus cu circa 2%, potrivit datelor CoinDesk.

Între timp, Agenţia chineză de planning economic a subliniat caracterul urgent al eliminării proceselor de minare de criptomonede, măsurile fiind necesare pentru îndeplinirea obiectivelor privind emisiile de carbon.

O serie de analize realizate de Banca centrală a Olandei şi MIT arată că o singură tranzacţie cu Bitcoin generează aceeaşi cantitate de deşeuri electrice precum aruncarea la gunoi a două iPhone-uri.

„Estimăm că întreaga reţea de Bitcoin trece anual prin 30 de kilotone metrice de echipament. Numărul se compară cu totalul deşeurilor generate de micile echipamente IT şi telecom într-o ţară ca Olanda”, reiese dintr-un studiu publicat în Resources, Conservation and Recycling.

Mediafax

×
Subiecte în articol: criptomonede monede digitale