x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitura de stat din Sudan a provocat moartea a circa 56 de persoane. Sute de oameni au fost răniți

Lovitura de stat din Sudan a provocat moartea a circa 56 de persoane. Sute de oameni au fost răniți

de Redacția Jurnalul    |    16 Apr 2023   •   22:20
Lovitura de stat din Sudan a provocat moartea a circa 56 de persoane. Sute de oameni au fost răniți
Sursa foto: Hepta

Circa 56 de persoane au murit în urma loviturii de stat din Sudan. Liderii mondiali au vorbit cu șefii armatei și ai forțelor paramilitare din Sudan în încercarea de a calma violențele, potrivit Sky News.

Trei lucrători ai Programului Alimentar Mondial al ONU se numără printre cei 56 de morți în confruntări la Darfur.

O mediere a crizei este în curs de desfășurare și se încearcă detensionarea violențelor armate din Sudan, după ce au fost uciși 56 de oameni și aproape 600 au fost răniți.

Violențele au izbucnit, sâmbătă, în capitala Khartoum și în întreaga țară, în urma confruntărilor dintre forțele armate și grupul paramilitar Rapid Support Forces (RSF).

Tensiunile au escaladat între șeful armatei și președintele de facto Abdel Fattah al-Burhan și șeful RSF, Mohamed Hamdan Dagalo, cunoscut sub numele de Hemedti.

Președintele Sudanului de Sud, Salva Kiir, și premierul etiopian, Abiy Ahmed, au avut convorbiri telefonice cu ambii lideri în încercarea de a calma violențele.

Egiptul și Sudanul de Sud s-au oferit să medieze între armată și paramilitari.

Președintele kenyan William Ruto și președintele ugandez Yoweri Museveni au avut, de asemenea, convorbiri telefonice cu generalul al-Burhan.

Secretarul de stat american Anthony Blinken s-a consultat cu omologii din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite și a împărtășit acordul acestora cu privire la faptul că este „esențial ca toate părțile să pună capăt imediat ostilităților”.

×
Subiecte în articol: sudan lovitura de stat morti