x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lupta anticorupţie naşte lideri

Lupta anticorupţie naşte lideri

de Petio Petkov    |    24 Mar 2009   •   00:00

Problema corupţiei a adus în atenţia electoratului o formaţiune politică minusculă, pe care nimeni nu o băgase până acum în seamă şi care adună, de la o zi la alta, un capital de încredere tot mai însemnat.



Gruparea "Ordine, legalitate şi dreptate", condusă de tânărul deputat Iane Ianev, se apropie, după gradul de încredere, de Partidul Socialist, arată un sondaj  naţional reprezentativ, realizat la începutul lui martie de agenţia "Market Links". Ianev a urcat pe locul al treilea în clasamentul politicienilor bine văzuţi de bulgari, imediat după primarul Sofiei, Boiko Borisov, şi preşedintele Gheorghi Părvanov. Aceste rezultate apar cu trei luni înainte de alegerile europene şi cele parlamentare.

DEZVĂLURI. Explicaţia pentru această ascensiune surprinzătoare este atenţia tot mai mare acordată de cetăţeni problemei corupţiei, aflată pe primul loc printre cele mai grave probleme cu care se confruntă Bulgaria, înaintea şomajului şi a crimei organziate.

Dezvăluirile făcute de Ianev au dus la demisia şefei Agenţiei naţionale a veniturilor, Maria Murghina, şi a reprezentantului fiscului pentru regiunile Burgas şi Plovdiv. Tot în urma ieşirilor la rampă ale lui Ianev au fost concediaţi câţiva procurori corupţi şi au început mai multe anchete pentru deturnarea de fonduri din programele europene.

×
Subiecte în articol: externe